Zove se Kju i šutira trojke kao Stef Kari VIDEO

Tojotin robot košarkaš po imenu Kju (engl. Cue), predstavljen je pre nekoliko dana na utakmici japanske košarkaške lige.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2019.

11:30

Zove se Kju i šutira trojke kao Stef Kari VIDEO
Printscreen / YouTube

Njegov zadatak je bio da šutira sa pozicija za tri poena. I tu se prilično dobro pokazao, budući da je, bez ikakvih problema, izveo težak šut sa polovine terena.

A da bi postigao tako težak šut, Kju "obrađuje trodimenzionalne slike pozicije na kojoj se nalazi koš, koristeći za to senzore raspoređne u gorenjem delu, zatim prema obrađenim podcima podešava motore u rukama i kolenima, kako bi podesio snagu zamaha i postigao pogodak pod neophodim uglom", navodi agencija AP. I dok se Kju reklamira kao nepromašiv sa linije za slobodna bacanja, duže distance mu ipak mogu zadavati probleme, pa tu neretko bude i promašaja.

Tako je Kju dao jednu trojku iz dva pokušaja, ali je potom pogodio koš sa pola terena, prenosi Mashable.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: