Xiaomijev "savitljivi" smartfon će biti upola jeftiniji od konkurentskog

Predstavljanje pametnih telefona sa savitljivim ekranom, koje je započeo Samsung a nastavio Huawei, zahvatilo je i ostale proizviđače, od kojih su neki već nagovestili svoja rešenja toga tipa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

10:20

Xiaomijev
Foto: Depositphoto / Imaginechina-Editorial

Jedan od njih je i kineski Xiaomi, poznat kao kompanija koja je globalni uspeh postigla kao proizvođač koji za nižu cenu nudi uređaje čije performanse staju rame uz rame sa mnogo skupljim modelima glavnih konkurenata, zbog čega se nešto slično očekuje i u ovom slučaju.

Kada su uređaji na preklop u pitanju, glavna stavka njihove visoke cene su inovativni savitljivi ekrani, pa je tako najavljena cena za Samsungov Galaxy Fold 1.980 dolara, dok će se Huawei Mate X prodavati za čak 2.600 dolara.

Predstojeći Xiaomijev model Mi Flex (ili Mi Fold), koji bi trebalo da bude predstavljen tokom drugog kvartala 2019. godine, prema navodima indijskog tech sajta iGyaan, biće skoro 50 odsto jeftiniji od Galaxyja Fold.

"Savitljivi" Xiaomi će u Evropi imati cenu od 999 evra, dok će se u Americi prodavati za identičan iznos u dolarima. Izvor navodi da je tolika razlika u ceni moguća zahvaljujući jeftinijim ekranima koje za Xiaomi proizvodi kompanija Visionox Technology.
Foto: Printscreen / LetsGoDigital
O tehničkim karakteristikama uređaja još se ne zna previše. Ono što je poznato jeste da će uređaj pokretati Snapdragon 855 čipset i da će biti opremljen sa 10GB RAM memorije.

Još krajem januara pojavio se video-snimak u kome je otkriveno da će Mi Flex (Mi Fold) imati drugačiji dizajn od do sada predstavljanih. Xiaomi se, naime, odlučio za rešenje ekrana koji se savija sa dve strane.

Budući da će Xiaomijev savitljivi pametni telefon imati OLED displej, biće zanimljivo uporediti njegov kvalitet i mogućnosti sa Samsungovim i Xiaomijevim OLED ekranima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: