Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida dosad

Kompanija Facebook okrivila je "promenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže u istoriji, kada su njene aplikacije prestale da rade u nekim delovima sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: IgorTishenko / Depositphotos
Foto: IgorTishenko / Depositphotos

Pročitajte još:

Facebook i Instagram još "štucaju"

Instagram: "Iiii...vratili smo se"

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u sredu (13. mart) na više područja širom sveta, a najveći udar bio je u Severnoj Americi i Evropi, prema podacima internet-stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Posle objave u sredu da postoje problemi, Facebook ništa nije komentarisao gotovo 24 sata pre nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje u četvrtak na Twitteru.

"Juče, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama", napisao je Facebook na Twitteru.

"Rešili smo problem i naši sistemi se oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na vašem strpljenju", piše u objavi.

Nestanak je, veruje se, bio najveći u Facebookovoj istoriji. Ta društvena mreža sada ima oko 2,7 milijardi korisnika, uz Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanaka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan 'hashtag' na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povraćaj novca oglašivačima čije poruke nisu mogle da se pošalju.

Vesti

strana 1 od 31 idi na stranu