Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida dosad

Kompanija Facebook okrivila je "promenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže u istoriji, kada su njene aplikacije prestale da rade u nekim delovima sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: IgorTishenko / Depositphotos
Foto: IgorTishenko / Depositphotos

Pročitajte još:

Facebook i Instagram još "štucaju"

Instagram: "Iiii...vratili smo se"

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u sredu (13. mart) na više područja širom sveta, a najveći udar bio je u Severnoj Americi i Evropi, prema podacima internet-stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Posle objave u sredu da postoje problemi, Facebook ništa nije komentarisao gotovo 24 sata pre nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje u četvrtak na Twitteru.

"Juče, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama", napisao je Facebook na Twitteru.

"Rešili smo problem i naši sistemi se oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na vašem strpljenju", piše u objavi.

Nestanak je, veruje se, bio najveći u Facebookovoj istoriji. Ta društvena mreža sada ima oko 2,7 milijardi korisnika, uz Instagram i aplikacije za poruke.

Kao i kod prethodnih nestanaka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan 'hashtag' na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povraćaj novca oglašivačima čije poruke nisu mogle da se pošalju.

strana 1 od 34 idi na stranu