Novi Snapdragon čipovi podržavaju kamere do 192 megapiksela

Američki proizvođač čipseta za mobilne uređaje Qualcomm objavio je da će njihovi Snapdragon procesori podržavati pojedinačne kamere rezolucije do 192 megapiksela.

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/Qualcomm Snapdragon
Printscreen YouTube/Qualcomm Snapdragon

Među čipovima na koje se to unapređenje odnosi navedeni su Snapdragon 855, 845, 710, 675 i 670.

Najnovija poboljašanja specifikacija čipova sada nude zasebnu podršku kada su u pitanju pojednačne i dualne kamere.

Qualcomm je, takođe, naveo da unapređene karakteristike Snapdragon 660 čipseta podrazumevaju i podršku za kamere sa senzorom rezolucije do 48 megapiksela

Upravo to je slučaj sa novima modelom podbrenda kinskog Xiaomija - Redmi Note 7, podseća XDA Developers.

Nova poboljšanja Qualcommovih čipova posebno su interesantna developerima koji rade na projektima kao što su Google Camera aplikacije.

Vesti

Nokia pod istragom zbog špijuniranja za Kinu?

HMD, kineska kompanija koja proizvodi uređaje finskog brenda Nokia, sada je pod istragom zbog izveštaja da su neki od njihovih telefona slali podatke serverima u Kini. Istraga je usledila nakon što je NRK, norveška nacionalna televizija, tvrdila da ima dokaz koji potvrđuje da Nokia telefoni šalju osetljive podatke Kini na osnovu dojave vlasnika uređaja.

Vesti subota 23.03. 16:22 Komentara: 16

Biljka "traži" vodu i "šeta" do svetla

Kao deo tehnološkog izlagačkog projekta, japanska multinacionalna kompanija TDK vodi ceo tradicionalan Bonsai koncept u budućnost. Njihov interaktivni demo BonsAI je autonomna mobilna bonsai biljka sa ugrađenom veštačkom inteligencijom.

Vesti subota 23.03. 12:32 Komentara: 9
strana 1 od 32 idi na stranu