Samsung sprema još dva telefona na preklop?

Posle nedavnog predstavljanja modela Galaxy Fold, korejska kompanija Samsung trenutno radi na još dva pametna telefona na preklop koji bi trebalo da se razlikuju od predstavljenog.

Izvor: B92
Podeli
Samsung Galaxy Fold / Foto: Samsung
Samsung Galaxy Fold / Foto: Samsung

Za razliku od Fold-a, čija konstrukcija liči na mali laptop, jedan od budućih "preklopnika" će, navodno, izgledati slično kao nekadašnji "školjka" telefoni na preklop i imati manji spoljni i veći unutrašnji ekran.

Rešenje kod drugog modela bi trebao da bude slično Huaweiju Mate X, odnosno da uređaj ima ekran koji bi se sa spoljne strane "obmotavao" oko njega.

Prema navodima agencije Bloomberg, prvi uređaj bi na tržištu trebalo da se nađe u drugoj polovini 2019. ili početkom 2020. godine. Model sa "obmotavajućim" ekranom usledio bi posle njega.

Samsung Galaxy Fold / Foto: Samsung
Samsung Galaxy Fold / Foto: Samsung

Pročitajte još:

Samsung, inače, uveliko radi na unapređivanju modela Galaxy Fold, koji bi na tržištu trebalo da se nađe od aprila, po najavljenoj ceni od 1.980 dolara.

Izgleda da se na površini savitljivog ekrana javlja nabor, nakon što se telefon presavije oko 10.000 puta.

Bloomberg navodi da korejski gigant, zbog toga, već razmatra mogućnost da budućim kupcima omogući besplatnu zamenu ekrana, nakon izlaska uređaja na tržište.

strana 1 od 34 idi na stranu