Hoće li Apple Glass prikazivati više detalja onoga u šta gledate?

Dodeljen je još jedan patent za Apple Glass, naočare za proširenu stvarnost kompanije Apple, koje omogućuju AR naočarima da tačno prikažu detalje onoga u šta gledate.

Tehnopolis

Izvor: MacRumors, iMagazin.rs

Sreda, 27.02.2019.

12:08

Hoće li Apple Glass prikazivati više detalja onoga u šta gledate?
Foto: Getty

Kada Apple Glass bude spreman, funkcija prikazivanja će biti izuzetno razrađena, elegantna, sa naučnim karakterom. Kancelarija za patente i robne marke Sjedinjenih Američkih Država (The US Patent & Trademark Office) nedavno je izdala i objavila patent koji bi omogućio kompaniji da korisnicima naočara omogući detaljnu informaciju objekata u koje gledaju.

Patent sadrži različite metode za "displej na glavi" (naravno, Apple Glass nije spomenut direktno, ali možete predpostaviti o čemu se radi) za prikaz informacija o POI (Points Of Interest) sa malim indikatorima.

Korisnici mogu dobiti više detalja o prikazima i objektima tako što će kliknuti prstom na prikaz u svom vidnom polju. Prednja kamera uređaja (koja treba da ima savršen senzor dubine) podržava ovaj pokret i prikazuje više ili manje informacija o željenom objektu. Nismo sasvim sigurni kako će ove dodatne informacije biti prikazane, a da istovremeno ne budu uznemirujuće za korisnike naočara.

Što se tiče Apple Glass-a, imamo malo informacija koje uglavnom dolaze od Mark Gurman-a, a koji je njihovo lansiranje najavio najranije za 2021. godinu. Naočare bi direktno bile povezane sa operativnim sistemom iPhone-a i ne bi prikazivale virtualnu, već proširenu stvarnost, piše Imagazin.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: