Google Maps otkrio tajne lokacije protivraketnih sistema

Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2019.

09:00

Google Maps otkrio tajne lokacije protivraketnih sistema
Gettyimages / Ilustracija

Zvaničnici tajvanskog Ministarstva odbrane zatražili su od Googla da "zamagli" lokacije na kojima se nalaze projektili.

"Prikazana lokacija vojne baze ne znači da je to fiksiran položaj i tokom vanrednog stanja", rekao je zvaničnik tajvanskog Ministarstva odbrane Đen Defa.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane tvrdi da su snimci, najverovatnije, zastareli, jer vojska neprestano prebacuje tehniku kako bi je "sakrila i prevarila neprijatelja".

Defa navodi da je formirana radna grupa za saradnju sa Googlom radi "kamuflaže" tajvanskih snaga u budućnosti.

Poboljšani prikaz Google mape ukazao je na prethodno nepoznatu lokaciju tajne raketne baze u Sindijanu, kao i lokaciju Nacionalnog biroa za bezbednost i Biroa za vojnoobaveštajna pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: