Google Maps otkrio tajne lokacije protivraketnih sistema

Američka kompanija Google otkrila je na svojoj mapi lokacije na kojima se nalaze protivraketni sistemi "Patriot" na Tajvanu.

Izvor: SRNA
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Zvaničnici tajvanskog Ministarstva odbrane zatražili su od Googla da "zamagli" lokacije na kojima se nalaze projektili.

"Prikazana lokacija vojne baze ne znači da je to fiksiran položaj i tokom vanrednog stanja", rekao je zvaničnik tajvanskog Ministarstva odbrane Đen Defa.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane tvrdi da su snimci, najverovatnije, zastareli, jer vojska neprestano prebacuje tehniku kako bi je "sakrila i prevarila neprijatelja".

Defa navodi da je formirana radna grupa za saradnju sa Googlom radi "kamuflaže" tajvanskih snaga u budućnosti.

Poboljšani prikaz Google mape ukazao je na prethodno nepoznatu lokaciju tajne raketne baze u Sindijanu, kao i lokaciju Nacionalnog biroa za bezbednost i Biroa za vojnoobaveštajna pitanja.

Vesti

Pratite DIDS 2019 konferenciju uživo na B92

Konferencija DIDS 2019 postala je svojevrsni brend u domaćoj internet zajednici, jer je reč o najposećenijoj konferenciji o internetu u zemlji. Ovogodišnju jubilarnu, desetu po redu konferenciju fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) organizuje 5. marta u hotelu „Metropol“ u Beogradu. Slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Digitalna transformacija je već počela“.

Vesti sreda 27.02. 09:49 Komentara: 0
strana 1 od 36 idi na stranu