Regionalni i svetski investicioni fondovi dolaze u Beograd

U Beogradu će se 19. i 20. februara održati konfererencija "Impact 2019", najveća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi posvećena investicijama za socijalno preduzeća i startapove.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

15:00

Regionalni i svetski investicioni fondovi dolaze u Beograd
Foto: Promo

Konferencija se održava u Kombank dvorani i okupiće mnogobrojne stručnjake iz regiona i sveta koji će publici predstaviti svoje fondove, akceleratore, inovacije i razvoj u oblasti socijalnog preduzetništva i startap industrije.

Na konferenciji u Beogradu učestvuje više od 60 govornika iz sedamnaest zemalja sveta, a organizatori očekuju prisustvo preko 250 učesnika. Na jednom mestu će se naći investitori, korporacije, fondacije, startapovi, socijalna preduzeća, ali i udruženja sa istim ciljem - da povećaju mogućnosti i prilike za srpske i regionalne startapove i socijalna preduzeća da dobiju investiciju za svoj posao. Među učesnicima konferencije su predstavnici Fonda za Južni Balkan, Evropskog investicionog fonda, Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu, kao i niz pojedinačnih investitora i stranih investicionih fondova - Oltre Venture, MiLa Capital i drugi.

Agencija Brodoto i ACT Grupa iz Hrvatske prvu konferenciju održali su prošle godine u Zagrebu, a ove godine su rešili da svetske investitore socijalne ekonomije dovedu u Beograd.

"Ovogodišnja konferencija 'Impact 2019' će po mnogo čemu biti značajnija i veća nego ona prošlogodišnja. Želja nam je da se ideja investiranja u biznise koji stvaraju pozitivnu društvenu promenu što više proširi i da se i u našem društvu prepozna potencijal koji ovaj vid poslovanja ima. Ipak, najviše smo ponosni na to što će socijalna preduzeća i startapovi iz Srbije imati priliku da razgovaraju sa više od 30 investitora i da im predstave svoje ideje", izjavila je Vladica Jovanović, direktorka agencije Brodoto u Srbiji i organizatorka konferencije.

Da socijalno preduzetništvo ima veliki potencijal, govori i podatak o sve većem broju preduzeća koja se odlučuju za ovaj vid poslovanja ne samo u svetu, već i kod nas. Konferencija "Impact 2019" nastoji da podrži ovakve ideje, da preduzetnike spoji sa investitorima, ali i da edukuje širu javnost o ovom načinu poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: