Firefox 65: Stiže nove verzija "vatrene lisice"

Mozilla se sprema da 29. januara objavi Firefox 65, koji se nalazi u beta fazi još od decembra.

Izvor: Liliputing, Benchmark
Podeli

Stabilna verzija Firefoxa 65 za Android počela je da se pojavljuje nekoliko dana ranije. Najnovija verzija pregledača će biti dostupna za Windows, Mac i Linux.

Firefox 65 dodaje podršku za WebP image format, koji je kreiran od strane Google-a i trebalo bi da nudi bolju kompresiju od PNG ili JPEG formata, sa istim kvalitetom slike u fajlovima koji su za 25 do 34 procenta manji. Tu je i bolja podrška za AV1 video kodek, sa kompresijom koja je do dva puta efikasnija od H.264.

Google Chrome pregledač već podržava oba formata, dok Microsoft Edge podržava WebP i ima beta podršku za AV1 (preko opcione ekstenzije za browser).

Ostale izmene u Firefox 65 uključuju Handoff on Mac (omogućava nastavak pregleda na iPhone i iPad uređajima tamo gde se stalo na Mac-u), pojednostavljene opcije blokiranja sadržaja, sigurnosna poboljšanja za Linux, Android i Mac korisnike i drugo.

Vesti

Za sve vas koji ste propustili januar [podcast]

Vaši nalozi verovatno su kompromitovani, u Kini ima problema, tržište pametnih telefona dostiglo je zasićenje, Apple i zvanično ne bi da bude samo iPhone kompanija, Facebook se spaja kada svi pričaju da ga treba razdvajati, a Miki Maus je naš. Januar 2019, ukratko.

Vesti četvrtak 31.01. 23:47 Komentara: 0
strana 1 od 38 idi na stranu