Prvi oglasi na nebu pojaviće se 2021. godine VIDEO

Ruska startap kompanija StratRocket objavila je ideju za marketinške kampanje u okviru kojih bi se reklame prikazivale na ogromnom prostoru

Tehnopolis

Izvor: pcpress, Comic Sands

Sreda, 23.01.2019.

15:23

Prvi oglasi na nebu pojaviće se 2021. godine VIDEO
Foto: YouTube screenshot

Naime, kompanija planira da u Zemljinu orbitu pošalje desetak CubeSat satelita veličine 10x10x10 centimetara, te ih rasporedi u određenu formaciju na visini od oko 450 kilometara.

Tako raspoređeni sateliti bi formirali Orbital Display u okviru kojeg bi svaki satelit predstavljao jedan piksel kojim bi moglo da se upravlja odvojeno.

Slika bi se kreirala uz pomoć ogledala koja se nalaze u sklopu satelita, a kojima bi se Sunčeva svetlost usmeravala ka Zemlji, čime bi se formirala površina poput velikog ekrana, koja bi se u različitim razdobljima videla na različitim delovima planete.

Prvi nebeski oglasi očekuju se 2021. godine, ali je neophodno da se pre toga prikupe sve dozvole za lansiranje satelita, što je pored prikupljanja sredstava najveći izazov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: