Đaci iz Beograda prvi na Svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici

Na Svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici (WER 2018.) tim učenika srednje škole "Politehnika - škole za nove tehnologije" iz Beograda osvojio je prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmicara.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.12.2018.

20:00

Đaci iz Beograda prvi na Svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici
Foto: Thinkstock

Takođe, kako javlja Kineski Radio Internacional, tim Ogledne Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" osvojio je treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmicari.

Ekipa iz škole "Vladislav Ribnikar" prethodno je na ovom takmičenju osvojila posebnu Nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award).

Na takmičenju, koje je održano sredinom decembra u Šangaju, učestvovalo je više od 150.000 učesnika iz 50 zemalja sveta.

Srbiju su na takmičenju predstavljali "robotičari" iz "Politehnike" i "Ribnikara" - Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković, uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Padana.

Prestavnici Politehnike, škole za nove tehnologije iz Beograda, prošle godine su na ovom takmičenju osvojili posebnu Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.

Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu Bitka za znanje koji sprovodi Fond B92, a posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.

Odlazak timova u Šangaj omogućio je Fond B92 uz podršku donatora: Microsoft, Možart, SGS i Buck.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: