Poznati svi detalji novog Huaweija sa kamerom od 48MP FOTO / VIDEO

Nakon više nedelja nagoveštavanja, i nedelju dana posle najave novog Honora View 20, Huawei je konačno zvanično progovorio o svom novom pametnom telefonu nazvanom Nova 4.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

20:40

Default images

Dizajn dva "bratska" modela će imati zajedničku crtu, budući da oba modela dolaze sa ekranom bez "zuba" pri vrhu, umesto koga se u gornjem levom uglu nalazi "rupa" (tzv. "hole-punch") u koju je smešten objektiv prednje selfi kamere od 25 megapiksela, dok će na poleđini imati kameru sa tri sočiva, opremljenu senzorom od 48 megapiksela.

Južnokorejski Samsung je pošle nedelje najavio da će na tržištu uskoro izbaciti model Galaxy A8s, koji će imati slično rešenjem ekrana. Izgleda, međutim, da će Huaweijeva Nova 4 imati nešto manji izrez za kameru. Trebalo bi sačekati da se oba modela pojave na tržištu, da bi se videlo kako će se ova rešenja odraziti na kvalitet fotografija i videa, piše The Verge. Za razliku od Honora View 20, koga će pokretati najnoviji Kirin 980, u Novu 4 će biti ugrađen nešto stariji Kirin 970 procesor, kojim su opremljeni View 10 i P20 Pro modeli.

Uređaj će imati ekran dijagonale 6,4 inča, sa rezolucijom od 2.310 x 1.080 piksela, zatim 8GB RAM-a, 128GB interne memorije i čitač otiska prsta za zadnje strane. Novi Huawei Nova 4 napajaće bateriju kapaciteta 3.750 mAh, dok će punjač od 18W imati podršku za brzo punjenje putem USB-C konektora.

Cena modela sa navedenim karakteristikama trebalo bi da iznosi 490 dolara, dok će se jeftinija varijanta opremljena kamerom od 20MP prodavati po ceni od 450 dolara.

Očekuje se da će se posle početka porodaje u Kini, Huawei Nova 4 ubrzo naći i na evropskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: