"Digitalna Srbija" poziva da kažete šta može biti pametnije u Srbiji

U narednoj fazi kampanje "Budimo pametni", Inicijativa "Digitalna Srbija" upućuje poziv građanima Srbije da se uključe u razgovor o tome šta bi sve digitalna tehnologija mogla da unapredi u našem društvu. Ova neprofitna organizacija će pomoći razvoj jedne ideje koju građani daju i podrže svojim glasanjem na sajtu budimopametni.rs.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

09:00

Foto: Promo

"Pozivamo građane da predlože kako oni misle da bi digitalna tehnologija mogla da im olakša život i čitavo okruženje učini kvalitetnijim. Svoje fiksne telefone je većina nas već zamenila pametnim uređajima koji su povezani na internet, odlazak na neke šaltere smo zamenili digitalnim uslugama, a sada vas pozivamo da razmislite kakvo digitalno unapređenje nam nedostaje", rekao je Nebojša Đurđević, generalni direktor Inicijative "Digitalna Srbija". Đurđević je podvukao da je ovo akcija okrenuta identifikovanju prostora za unapređenje, ali i pronalaženju vrlo konkretnih i kreativnih rešenja uz pomoć digitalne tehnologije.

Inicijativa "Digitalna Srbija" distribuiraće u utorak, 18. decembra na naslovnoj strani štampanog izdanja dnevne novine "Blic" samolepljive #BudimoPametni markere na kojima piše "Ovo može pametnije!" Građani su pozvani da ove markere postave na sve ono što misle da bi moglo da postane bolje, jednostavnije i pametnije uz pomoć digitalne tehnologije.

Jednostavnim skeniranjem QR koda koji se nalazi na samom markeru, svako će uz pomoć svog mobilnog telefona moći da kreira virtuelni marker na interaktivnoj mapi Srbije na sajtu budimopametni.rs i predloži kako bi digitalna tehnologija mogla da pomogne. Istovremeno, svi građani će na ovom sajtu moći da svojim glasom podrže ideju za koju bi želeli da se realizuje.

Prikupljanje ideja građana i njihovo internet glasanje za najbolje predloge trajaće do 31. januara, nakon čega će Inicijativa "Digitalna Srbija" pomoći dalji razvoj pobedničkog rešenja kako bi nadležna institucija mogla da ga realizuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: