Šef Fejsbuka Mark Zakerberg ne planira ostavku

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg rekao je da ne predviđa da podnese ostavku na mesto predsednika upravnog odbora kompanije posle vrlo burne godine za tu društvenu mrežu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

"To nije predviđeno", rekao je sinoć Zakerberg za televiziju Si-En-En biznis (CNN Business) kad su ga pitali da li namerava da odustane od mesta predsednika upravnog odbora.

On je takođe branio "broj dva kompanije" Šeril Sandberg koja je posebno kritikovana zbog svog načina pristupa u nedavnim krizama koje su pogodile kompaniju. Zakerberg je rekao da je ona važan deo kompanije i da se mnogo trudi da se izbori s brojnim izazovima s kojima se kompanija suočava.

"Ona je moj važan partner poslednjih 10 godina. Zaista sam ponosan na posao koji smo zajedno obavili i nadam se da ćemo zajedno raditi u decenijama koje dolaze", dodao je on.

Fejsbuk je ove godine bio pogođen s više skandala. Kompanija mora da snosi posledice ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. preko njene platforme, skandalom s firmom Kembridž analitka koja je bez dozvole koristila podatke korisnika Fejsbuka u političke svrhe, i bezbednosnim propustima koji su doveli do hakovanja hiljada naloga korisnika.

Nedavno je jedno istraživanje objavljeno u Njujork tajmsu otkrilo da je Fejsbuk zavaravao javnost oko toga šta je kompanija znala o ruskom mešanju i da je koristio jednu firmu za odnose s javnošću, Defajners (Definers), da diskredituje svoje konkurente i skrene bes javnosti s Fejsbuka.

Zakerberg je rekao da on ne vidi istinitost u tom članku. Zakerberg je rekao da su razgovarali s novinarima pre nego što je članak objavljen i da ništa od toga nije tačno ali da je redakcija rešila da ga ipak objavi.

"Ima velikih problema, ne kažem da ih nema", rekao je Zakerberg ali i izrazio žaljenje što je naglasak stavljen na njih.

Vesti

Ministri regiona ujedinjeni oko zajedničke digitalne budućnosti

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije Nenad Popović poručio je danas u Beogradu, na otvaranju regionalne ministarske konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2018", da budući razvoj privrede u regionu treba da bude zasnovan na novim tehnologijama i inovacijama.

Vesti četvrtak 29.11. 16:32

Moguće je: Implant u mozgu prevodi misli u tekst

BrainGate2 implant je sistem elektroda koji u suštini prevodi misli u tekst. Uz pomoć ovog implanta omogućeno je da tri paralizovane osobe od vrata na dole, koriste nemodifikovane tablete za pretraživanje interneta, pisanje poruka prijateljima i streaming muzike.

Vesti sreda 28.11. 14:16 Komentara: 9
strana 1 od 36 idi na stranu