Novi Samsung Galaxy S10 će imati verziju sa ravnim ekranom

Korejski Samsung planira da početkom sledeće godine predstavi nove modele telefona iz serija Galaxy S. Za razliku od aktiuelnih S9 i S9+, model S10 će imati tri različite verzije od kojih će dva modela imati zakrivljene, a jedan ravan ekran.

Podeli

Dijagonale ekrana nebi trebalo da se razlikuju u odnosu na modele S9 serije. Manji model će tako zadržati ekran od 5,8, dok će veći imati dijagonalu od 6,2 inča. Model sa ravnim ekranom imaće dijagonalu od 5,8 inča.

Kad smo kod ekrana treba navesti i podatak da za novu Galaxy S10 liniju Samsung priprema novu generaciju OLED ekranaa koju trenutno naziva – M9. Prema izvoru, M9 ekrani će koristiti nove oblike organskih materijala od kojih će neke nabavljati i nove fabrike – crveni će isporučivati američki Dow Chemical, a plavi materijal, takođe američki SFC Chemicals.

Time su ostale bez posla Duksan Neolux (crveni) i Idemitsu (plavi) koje su navedene materijale nabavljale za izradu organskih svetlosnih dioda u M8 ekranima na kojima se temelje S9, S9+ i Note9. Zeleni materijal za izradu OLED ekrana nabavljaće će i dalje Nippon Steel i Samsung SDI.

Vesti

Ministri regiona ujedinjeni oko zajedničke digitalne budućnosti

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije Nenad Popović poručio je danas u Beogradu, na otvaranju regionalne ministarske konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2018", da budući razvoj privrede u regionu treba da bude zasnovan na novim tehnologijama i inovacijama.

Vesti četvrtak 29.11. 16:32

Moguće je: Implant u mozgu prevodi misli u tekst

BrainGate2 implant je sistem elektroda koji u suštini prevodi misli u tekst. Uz pomoć ovog implanta omogućeno je da tri paralizovane osobe od vrata na dole, koriste nemodifikovane tablete za pretraživanje interneta, pisanje poruka prijateljima i streaming muzike.

Vesti sreda 28.11. 14:16 Komentara: 9
strana 1 od 36 idi na stranu