Prilika za srpske gejmere: Esports na Games.con festivalu

Takmičarski duh više nije dovoljan ako planirate da se okušate u esports svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2018.

15:34

Prilika za srpske gejmere: Esports na Games.con festivalu
Foto: Nemanja Ðorðeviæ

Ono što mnogi objašnjavaju jednostavno kao “profesionalno igranje video igara” danas je mašinerija koja se širi neverovatnom brzinom, a od koje se hiljade gejmera širom sveta školuje, izdržava i živi više nego pristojno.

Neki bi rekli da je priča postala ista kao i u fudbalu ili košarci – igrač daje sve od sebe, pobedio ili izgubio, nada se nekom “skautu” koji će ga primetiti, i to više nije nimalo nerealna zamisao, jer i domaći timovi tako funkcionišu, tražeći nove talente koji će ih odvesti na najveća svetska takmičenja. Sa tim prestižom dolaze i sponzori, a sa njima i impozantne plate za svakog igrača.

Esports je razbio stereotip o ljubiteljima video igara kao autsajderima – oni su danas glavne “face” u svojim školama, a tempo treninga i takmičenja, kao i u svakom drugom sportu, zahteva od njih temeljnu brigu o psihofizičkom zdravlju, zdravu ishranu, sve ono što se do pre par godina ne bi moglo vezati za prosečnog gejmera.
Foto: Nemanja Ðorðeviæ
Festival igara i pop kulture Games.con zato na svojim esports turnirima okuplja najbolje od najboljih koje region može da pošalje u borilišta, ali i brojne izazivače koji žele da se dokažu u ovom svetu.

Ako ste se pronašli u FPS igrama kao što je Counter-Strike: Global Offensive, ili u MOBA žanru sa strogom DOTA-om i megapopularnim League of Legends-om, dođite u Hale 1 i 2 Beogradskog sajma od 30. novembra do 2. decembra i ko zna, možda će se sve te stotine odigranih partija isplatiti!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: