Samsung zvanično predstavio novi premijum telefon na preklop FOTO

Samsung je zvanično predstavio svoj novi premijum telefon na preklop, model pod oznakom W2019.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli

Uređaj je opremljen sa dva AMOLED ekrana, pa ga moguće koristiti i bez otvaranja.

I pored, uslovno rečeno, staromodnog koncepta, koji po podrazumeva fizičku tastaturu i tastere za navigaciju, Samsung W2019 je daleko od staromodnog i odlikuje ga prilično moderan hardver.

Uređaj je opremljen Snapdragon 845 čipsetom u kombinaciji sa 6GB RAM-a i 128GB ili 256GB interne memorije proširive pomoću microSD kartica.

Dva Super AMOLED displeja dijagonale 4,2 inča, imaju rezoluciju 1920 x 1080 piksela i odnos stranica 16:9.

Na poleđini uređaja nalaze se dve kamere, jedna od 12MP (f/1.5-2.4) i druga telefoto kamera sa 2x optičkim zumom. Prednja kamera ima senzor od 8MP (f/2.0).

Baterija kapaciteta 3070mAh puni se preko USB-C konektora. Telefon koristi operativni sistem Android 8.1 Oreo i Samsungov korisnički interfejs.

Uređaj korisniku omogućava korišćenje Samsungovog virtuelnog asistent - Bixby-ja, kome je dodeljen poseban taster sa strane. Senzor otiska prsta takođe se nalazi sa strane okvira.

Samsung W2019 je napravljen od premijum materijala - aluminijuma i stakla, i proizvodi se u srebrnoj i zlatnoj varijanti.

Na žalost ljubitelja ovakvih telefona širom sveta, uređaj će biti dostupan isključivo kupcima na kineskom tržištu.

Vesti

Ministri regiona ujedinjeni oko zajedničke digitalne budućnosti

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije Nenad Popović poručio je danas u Beogradu, na otvaranju regionalne ministarske konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2018", da budući razvoj privrede u regionu treba da bude zasnovan na novim tehnologijama i inovacijama.

Vesti četvrtak 29.11. 16:32

Moguće je: Implant u mozgu prevodi misli u tekst

BrainGate2 implant je sistem elektroda koji u suštini prevodi misli u tekst. Uz pomoć ovog implanta omogućeno je da tri paralizovane osobe od vrata na dole, koriste nemodifikovane tablete za pretraživanje interneta, pisanje poruka prijateljima i streaming muzike.

Vesti sreda 28.11. 14:16 Komentara: 9
strana 1 od 36 idi na stranu