Tek što je izbacio novi, Huawei već sprema još noviji 5G procesor

Huawei je u septembru predstavio svoj Kirin 980 čipset sa naprednim AI funkcijama i 1.4 Gbps brzinama preuzimanja, koji se našao u novim modelima Mate 20 serije i verovatno će se pojaviti u sledećoj generaciji premijum modela P serije.

Tehnopolis

Izvor: GSM Arena, Benchmark

Petak, 09.11.2018.

20:40

Tek što je izbacio novi, Huawei već sprema još noviji 5G procesor
Printscreen YouTube/Huawei Mobile

Iako je SoC još uvek "svež", kineska kompanija već radi na njegovom nasledniku. Ako je suditi prema industrijskim izvorima, pripreme za Kirin 990 su već počele.

Izveštaji iz Kine sugerišu da će TSMC proizvoditi čipset u 7nm procesu.

Industrijski insajderi tvrde da je Huaweijeva podružnica HiSilicon investirala oko 200 miliona kineskih juana (oko 28 miliona dolara) u istraživanje i razvoj čipseta sledeće generacije.

Kirin 980 je prvi Huaweijev čipset kreiran u 7nm procesu i prvi sa Cortex-A76 jezgrima. Kirin 990 će imati sličnu arhitekturu, uključujući broj tranzistora i potrošnju, ali će predstaviti Balong 5.000 modem, sertifikovan za 5G brzine.

Proizvodnja Kirin 990 čipseta će početi tokom prvog tromesečja 2019. godine, kada se može očekivati i više detalja o čipsetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: