Samsung predstavio svoj prvi ekran na preklop VIDEO

Samsung je, na svojoj konferenciji Samsung Developers Conference u San Francisku, predstavio svoj prvi telefon, odnosno ekran, na preklop pod nazivom - Infinity Flex Display.

Izvor: B92, PC Press, Samsungdeveloperconference.com
Podeli
Printscreen YouTube/samsung_dev
Printscreen YouTube/samsung_dev

Pročitajte još:

Južnokorejski proizvođač je ubeđen da će njihov Infinity Flex Display "predstavljati osnovu za pametne telefone sutrašnjice". Na konferenciji je saopšteno i da u narednim mesecima može da se očekuje masovna proizvodnja novog modela.

Uređaj koji još uvek nema ime opremljen je ekranom dijagonale 7,3 inča (kada je rasklopljen), što je dimenzija manjeg tableta. To i jeste cilj ovog preklopnog telefona koji korisnicima nudi opciju korišćenja manjeg i većeg displeja.

Spoljni ekran dijagonale 4,58 inča, sa odnosom stranica od 21:9, ima prilično veliku gustinu od 420 piksela po inču.

Iako je Samsung prva velika kompanija koja je predstavila ovakav koncept, ipak nisu prvi.

Pretekao ih je malo poznati startap Royole i to pre samo nedelju dana.

I dok je Royole predstavio pametni telefon FlexPai, Samsung je za sada prikazao samo displej na preklop. Prototip telefona je čak stavljen u masku, kako bi se sakrio dizajn (koji verovatno još uvek nije konačan).

Otkriveno je, međutim, da će novi Samsung mobilni uređaj istovremeno moći da pokreće tri aplikacije.

Novi preklopni telefoni će pokušati da ugroze dva segmenta tržišta - telefona i tableta, nudeći korisnicima jedan proizvod koji objedinjuje karakteristike i mogućnosti oba.

Vesti

Ministri regiona ujedinjeni oko zajedničke digitalne budućnosti

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije Nenad Popović poručio je danas u Beogradu, na otvaranju regionalne ministarske konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2018", da budući razvoj privrede u regionu treba da bude zasnovan na novim tehnologijama i inovacijama.

Vesti četvrtak 29.11. 16:32

Moguće je: Implant u mozgu prevodi misli u tekst

BrainGate2 implant je sistem elektroda koji u suštini prevodi misli u tekst. Uz pomoć ovog implanta omogućeno je da tri paralizovane osobe od vrata na dole, koriste nemodifikovane tablete za pretraživanje interneta, pisanje poruka prijateljima i streaming muzike.

Vesti sreda 28.11. 14:16 Komentara: 9
strana 1 od 36 idi na stranu