Bag na popularnoj platformi otkriva lične podatke korisnika

Popularna platforma za mikro blogovanje Tumblr pronašla je veliku grešku u softveru koja otkriva lične informacije korisnika. Srećom, kako su saopštili iz kompanije, bag su uspeli uspešno da otklone.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

11:31

Default images

Problem se javlja na stranici preporučenih blogova ("recommended blogs") koja može da otkrije poverljive informacije ljudi poput e-mail adresa, šifri, starih naloga, piše "Independent".

Greška je sada otklonjena, a kompanija Tumblr je kazala da korisnici ne moraju ništa dodatno da rade kako bi osigurali bezbednost svojih naloga.

Greška je otkrivena kroz Tumblrov SBB (Security Bug Bounty) program u okviru koga istraživači imaju zadatak da pronađu eventualne probleme u softveru.

To znači da eksperti mogu da zarade novac ako otkriju rupe ali ne i da ih koriste kako bi krali informacije ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: