Aleksa će uskoro postati emocionalno inteligentna?

Amozon je izbacio patent sa novom tehnologijom koja će omogućiti da digitalna asistentkinja "Aleksa" proceni korisnikovo fizičko i emocionalno ponašanje i stanje. Tehniologija će Aleksi dozvoliti da prepozna zvučne znake kao što su kašalj ili ton glasa i da identifikuje kako se korisnik oseća mentalno i fizički i omogući odgovor baziran na toj informaciji.

Tehnopolis

Izvor: B92, businessinsider.com

Petak, 19.10.2018.

08:20

Aleksa će uskoro postati emocionalno inteligentna?
Foto: Thinkstock

Aleksa, kako je Amazon nazvao, bila bi u stanju da koristi demografske i socijalne informacije korisnika i na osnovu dodatnih pretraga im predlaže odgovarajuće ponašanje i tako mu pomogne.

Aleksi je omogućena sposobnost da stalno nadgleda svoje korisnike i da im odgovara u relanom vremenu.

To bi utrlo put za mnoge brendove da komuniciraju opušteno sa konzumentima i moglo bi da doprinese da se unapredi svest o brendu i da omogući narudžbine putem glasovnih poruka. Moglo bi da izloži konzumenta relevantnim veštinama koje ranije nisu koristili ukoliko Aleksa detektuje da korisnik pati od strahova preko tona glasa.

Patent Amazona može da omogući Aleksi da targetuje korisnike odnosno da ih pronalazi i tako prikuplja informacije. Ona bi po osećaju mogla da pretražuje određene produkte bazirane na korisnikovom psihičkom i emotivnom statusu u tom trenutku.

Amazon na svojoj platformi još uvek ne dozvoljava oglase.

Nova tehnologija bi omogućila promocije bazirane na korisnikovom pshičkom ii emotivnom stanju. Aleksine proaktivne sugestije bi mogle da dovedu do visoko personalizovanog iskustva tako što bi udovoljavali korisnikovim emocionalnim potrebama u realnom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: