Pet najboljih medijskih plejera za Windows

Ne znate koji biste medijski plejer odabrali među mnogobrojnima koji su u ponudi? Za ovih pet plejera verujemo da bi najbolje mogli da odgovaraju vašim potrebama.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

VLC Media Player

VLC Media Playerje najpopularniji softver za reprodukciju multimedijalnih sadržaja na svetu koji na jednom mestu nudi praktično sve što bi moglo da vam zatreba, kao i napredne postavke i mogučnosti prilagođavanja, a uz to je i besplatan, piše Tportal.

Nedostatak mu je to što je poprilično zahtevan, pa neće najbolje funkcionisati na starijem hardveru. Ipak, zato će se bez problema nositi sa najpopularnijim video formatima (MP4, AVI, MKV), čitati datoteke s DVD-a, CD-a i USB-a te prenositi video uživo streamingom.

PotPlayer

PotPlayer je južnokorejska besplatna aplikacija koja je, poput VLC-a, namenjena onima koji traže rešenje za većinu zadataka i problema na jednom mestu. Ali, za razliku od VLC-a odlično se nosi sa većim datotekama i novijim video formatima, a nudi i više mogućnosti prilagođavanja kao i napredne funkcije kao što su preview scena, označavanje bookmarkom, snimanje video klipa...

Ujedno manje opterećuje resurse kao što je to slučaj sa VLC-om. Dostupna je samo za operativni sisitem Windows.

Media Player Classic

Media Player Classic je veteran među aplikacijama za reprodukciju medijskih sadržaja. Brz je, ne opterećuje prekomerno kompjuterske resurse i nudi napredne funkcije poput preuzimanja titlova i integraciju sa servisom Skype.

Još od 2003. godine omiljena je alternativa Windows Media Playeru. Od 2006. razvija se u dva različita smera: Home Cinema (MPC-HC) i Black Edition (MPC-BE). Home Cinema bolji je izbor za svakodnevne, manje zahtevne korisnike. Lagan je, podržava najnovije video standarde i formate.

Black Edition je nadograđeno izdanje za zahtevne korisnike, sa više funkcija, poboljšanja i nadogradnji, ali i komplikovanije za korišćenje.

ACG Player

Veoma je lagan, vrlo jednostavnog korisničkog interfacea, sa podrškom za upravljanje gestikulacijom i popisima za reprodukciju, rad u više prozora, streaming uživo, promenu prikaza titlova... Ima i još lakše izdanje Ax-Lite Video Player, koje je još brže, iako nema neke funkcije koje puno izdanje nudi.

MVP

MVP umesto tradicionalnog korisničkog interfejsa nudi minimalističke kontrole za upravljanje, uglavnom prilagođene za korišćenje kompjuterskog miša iako je izvrsno prilagođen i radu na ekranima osetljivim na dodir.

Vesti

strana 1 od 30 idi na stranu