Kriza poverenja [podcast]

Facebook je "izgubio" 50 miliona naloga pa objavio kućni uređaj sa kamerom, Google ugrozio 500 hiljada pa ugasio Google+, Bloomberg tvrdi da Kina ugrađuje neželjene čipove u servere za Ameriku, a oni koji ih koriste demantuju, Microsoft je objavio update Windowsa koji briše fajlove.

Podeli
Reakcije na natpis &Ne veruj nikome& i Benksijevu statuu &Spomenik lažovima& u Londonu (Foto: Bruno Vincent / Staff / Getty Images Europe)
Reakcije na natpis "Ne veruj nikome" i Benksijevu statuu "Spomenik lažovima" u Londonu (Foto: Bruno Vincent / Staff / Getty Images Europe)

U ovoj epizodi pitamo se da li ulazimo u veliku krizu poverenja u servise, proizvođače hardvera, medije i praktično celu tehnološku javnost.

Kome verovati u nedeljama u kojima se poverenje troši kao da sutra ne postoji.

Pratite nas na YouTubeu, Mixcloudu, Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, preko RSS-a, ocenite nas u iTunesu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Hvala na slušanju, do sledeće epizode, sve najbolje!

Vesti

Dokle god pričamo o digitalizaciji moramo i o sajber bezbednosti

Dokle god pričamo o digitalizaciji, moramo da pričamo i o sajber bezbednosti, a nijedna zemlja ne može sama da bude uspešna u borbi protiv sajber napada, već je neophodna snažna saradnja u cilju podizanja otpornosti, rečeno je danas na panelu posvećenom sajber bezbednosti na Beogradskom bezbednonom forumu.

Vesti subota 20.10. 09:05 Komentara: 3

Uskoro novi sistem kažnjavanja sajber napada?

Lideri Evropske unije (EU) založili su danas na samitu u Briselu za formiranje novog sistema sankcionisanja odgovornih za hakerske napade posle pokušaja takvog napada na mrežu Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) čije je sedište u Holandiji.

Vesti petak 19.10. 19:38 Komentara: 4
strana 1 od 30 idi na stranu