Switch online sutra stiže, a neke stvari već ne ulivaju poverenje

Nakon skoro godinu dana čekanja, proletos je konačno najavljena i predstavljena Nintendo Switch Online platforma, koja kreće sa radom od 18. septembra. Paket od svega 20 dolara za pretplatu cele godine deluje zaista povoljno, ali kada vidimo kako stoje stvari “iza haube”, ima stavki koje mogu da nas obeshrabre u verovanju da će ovo proći kako treba, piše play.co.rs.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Dve glavne funkcionalnosti onlajn platforme, pored naravno multiplejer igranja online, su čuvanje podataka sa vaše konzole u oblaku i mogućnost pristupu velikom broju retro NES naslova koje možete igrati na vašoj Switch konzoli. I upravo za te dve stvari nam stižu čudne i nejasne informacije.

Naime, da biste mogli da pristupite vašim NES naslovima, koje su deo pretplate, morate se ulogovati onlajn barem jednom nedeljno kako bi vas sistem “proverio”, inače će vam biti uskraćen pristup igrama čak iako vaša pretplata i dalje uveliko traje. Ovo možda ne deluje previše strašno, ali šta ako neko je recimo na odmoru bez interneta ili nije poneo konzolu, ili prosto ne koristi internet na Switchu, već samo želi da igra NES igre?

Drugi problem je to što se vaši sačuvani fajlovi u Cloudu momentalno brišu kada vam istekne pretplata, što je praksa bez presedana u industriji konzola. Za poređenje, Xbox van nudi prostor za čuvanje save fajlova “u oblaku” nevezano za pretplatu na Xbox Live, dok PlayStation čuva vaše podatke i do pola godine nakon što vam istekne pretplata na PlayStation Plus.

Nadamo se da će Nintendo da uvidi pogubnost ovakvih odluka i ovo sredi u skladu sa potrebama svojih korsnika, jer mislimo da nema potrebe da umrlja trenutno sjajnu priču koju ima sa Switch konzolom.

Vesti

Google Pixel 3 i Pixel 3 XL na novim renderima

Najnovije fotografije dolazećih Google Pixel 3 i Pixel 3 XL telefona donosi nam poznati dojavljivač Evan Blass, odnosno @evleaks. U ovom trenutku, poznato je gotovo sve o dolazećim Google uređajima, tako da nema novih informacija koje su se pojavile.

Vesti nedelja 23.09. 16:00 Komentara: 14
strana 1 od 32 idi na stranu