Beograd će biti centar nauke o podacima u septembru

Data Science Conference je konferencija posvećena nauci o podacima koja za cilj ima da edukuje i poveže ljude koji rade ili tek žele da započnu karijeru u ovoj oblasti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

09:33

Beograd će biti centar nauke o podacima u septembru
Foto: Promo

Četvrta po redu Data Science Conference / 4.0 (skraćeno DSC 4.0) održaće se 18. i 19. septembra u hotelu Hyatt Regency Belgrade u organizaciji Instituta Savremenih Nauka (ISN-a). Na dva konferencijska dana Beograd će postati centar nauke o podacima i posetioci će imati priliku da čuju čak 62 predavanja, 4 diskusione grupe i UnConference, kao i da učestvuju u dodatnom sadržaju u vidu radionica i više od 15 tehničkih kurseva (Technical Tutorials) iz ove oblasti. Očekuje se preko 1000 učesnika iz više od 25 država, čime DSC 4.0 postaje jedna od tri najveće konferencije posvećene nauci o podacima u Evropi.

Konferenciju će otvoriti Hadley Wickham, glavni naučnik RStudia i gostujući profesor na Stanford Univerzitetu, poznat po razvoju softverskih paketa za programski jezik R (poznatiji kao “tidyverse” paketi). Pored njega nastupiće i velika imena iz Evrope i Severne Amerike poput Mario Meir-Huber-a (A1 Telekom Austria Group), Vanje Paunic (Microsoft London) i Miha Pelko-a (BMW Group). Zavidan broj žena podeliće svoja znanja ove godine, što je značajno jer je jedan od ciljeva Konferencije da podstakne rodnu ravnopravnost. Dorothea Wiesmann iz IBM Research-a iz Ciriha je jedna od 6 keynote govornika.

Program konferencije biće izveden u 4 paralelne trake a pokriven je širok spektar tema od veštačke inteligencije i mašinskog učenja, monetizacije podataka do edukacije u oblasti nauke o podacima, big data-e i inženjeringa i mnoge druge. Učesnici će imati priliku da slušaju govore prema svom nivou znanja i izaberu ona koja su za početnike, napredne ili seniore, kao i da biraju između tehničkih, biznis i akademskih predavanja koja su naglašena u rasporedu. Paralelno sa predavanjima postojaće i UnConference, deo gde će svaki učesnik imati priliku da predstavi zanimljiv pojam ili ideju iz sveta nauke o podacima i pokrene diskusiju na zadatu temu.
Foto: Promo
Od dodatnog sadržaja pred konferenciju (15-17.9.), biće održano i preko 130 sati tehničkih tutorijala namenjenih učesnicima koji žele da nauče konkretne stvari poput vizualizacije korišćenjem Tableu softvera, korišćenje Amazon Web Servisa, osnove veštačke inteligencije, mašinsko učenje u Python-u i R-u i mnoge druge.

Više informacija o Data Science Conference / 4.0 možete pronači na zvaničnom sajtu, putem kojeg se možete i registrovati, odnosno kupiti kartu ili se obratiti na dsc.info@isn.rs.

Takođe, ovde možete pogledati kratak video sa prošlogodišnjeg izdanja konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: