Popularne meme fotografije će potpuno nestati?

Da li možete da zamislite život bez internet mema? Evropski parlament nedavno je doneo novi zakon o autorskim pravima, koji može izazvati postepen nestanak ove vrste viralnog sadržaja.

Izvor: B92
Podeli

Kako piše britanski "Independent", članovi evropskog parlamenta nedavno su glasali za kontroverzne članove 11 i 13.

Član 13 postavlja smernice za tehnološke platforme, a cilj je da se proveri sve ono šta objavljujete na internetu kako se ne bi prekršilo bilo kakvo autorsko pravo.

Prema tome, društveni mediji i tehnološke kompanije će imati zadatak da prate sve internet sadržaje.

Međutim, šta ako meme koji ste upravo objavili sadrži materijal zaštićen autorskim pravima u obliku video snimka, pesme ili skrinšota?

Prema novim pravilima koja "prisiljavaju internet kompanije da uvedu stroge nove automatske provere kroz koje sadržaj mora da prođe pre nego što se objavli na platformama poput Twittera i Facebooka", vaš meme će se smatrati kršenjem autorskih prava i biće kažnjivo.

Upravo zbog toga, svetski mediji pišu o ovom zakonu, postavljajući pitanje da li će nestati popularne meme fotografije koje se dele na društvenim mrežama.

Vesti

Koliko Google kontroliše naše Android telefone?

Google je izdao izvinjenje korisnicima pametnih telefona sa Android operativnim sistemom koji su u petak na sajtu Reddit objavili da se opcija za štednju baterije na njihovim mobilinim uređajima sama aktivirala, bez njihovog znanja ili pristanka.

Vesti utorak 18.09. 13:34 Komentara: 6

Switch online sutra stiže, a neke stvari već ne ulivaju poverenje

Nakon skoro godinu dana čekanja, proletos je konačno najavljena i predstavljena Nintendo Switch Online platforma, koja kreće sa radom od 18. septembra. Paket od svega 20 dolara za pretplatu cele godine deluje zaista povoljno, ali kada vidimo kako stoje stvari “iza haube”, ima stavki koje mogu da nas obeshrabre u verovanju da će ovo proći kako treba.

Vesti nedelja 16.09. 15:49 Komentara: 0
strana 1 od 30 idi na stranu