Predstavljen i jeftiniji iPhone Xr sa 6.1-inčnim LCD ekranom

Apple je zvanično predstavio i treći iPhone model za ovu godinu - iPhone Xr. Novi model stiže sa LCD ekranom veličine 6.1 inč, sa izrezom i Apple Face ID sistemom. Telefon predstavlja prilično značajnu nadogradnju za Apple, čineći iPhone X dizajn standardnim za kompanijinu najnoviju liniju telefona. Apple 6.1-inčni ekran Xr modela naziva "Liquid Retina" displej, a nudi 1792 x 828p rezoluciju, 326 ppi i Apple True Tone tehnologiju.

Izvor: benchmark.rs
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Iako iPhone Xr možda izgleda kao veći Xs model, postoji nekoliko kompromisa koji ih razlikuju. LCD model ima aluminijumski okvir, a ne od nerđajućeg čelika. Tu je IP67 otpornost na vodu i prašinu, umesto IP68 koliko ima iPhone Xs. Naravno, pomenuti ekran je LCD a ne OLED tipa. Ne postoji 3D Touch opcija, a Apple nudi novi Haptic touch sistem.

iPhone Xr ima Apple A12 Bionic procesor, poput iPhone Xs i Xs Max modela, za koji Apple tvrdi da nudi poboljšanu brzinu i performanse u odnosu na prošlogodišnji model, a tu je i "Neural Engine" AI procesiranje.

Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Telefon ima samo jednu kameru na poleđini, širokougaonu od 12MP. Kamera nudi portret mod, kombinujući hardver i softver za kreiranje zamagljenog pozadinskog efekta. Kada je prednja kamera u pitanju, tu je 7MP senzor sa Face ID podrškom i funkcijama kao što je portret mod za selfije, Animoji i Memoji.

Kada je baterija u pitanju, Apple obećava za sat i po duži radni vek u odnosu na ono što nudi iPhone 8 Plus baterija. Model Xr će biti dostupan u velikom spektru boja, sa crnom, belom, plavom, koralnom, žutom i crvenom varijantom.

Ono što će biti glavna odlika iPhone Xr modela, u odnosu na druga dva telefona predstavljena za ovu godinu, jeste pristupačnija cena. Početna cena za iPhone Xr iznosi 749 dolara za 64GB varijantu, a biće dostupni i modeli sa 128GB i 256GB skladišnog prostora. Pretprodaja kreće od 19. oktobra, a telefon će se isporučivati od 26. oktobra.

Kako je prošao događaj pogledajte u našem komentaru uživo, Appleovi noviteti tema su i nove epizode Tehnopolis Podcasta snimljene odmah nakon događaja.

Vesti

Koliko Google kontroliše naše Android telefone?

Google je izdao izvinjenje korisnicima pametnih telefona sa Android operativnim sistemom koji su u petak na sajtu Reddit objavili da se opcija za štednju baterije na njihovim mobilinim uređajima sama aktivirala, bez njihovog znanja ili pristanka.

Vesti utorak 18.09. 13:34 Komentara: 12

Switch online sutra stiže, a neke stvari već ne ulivaju poverenje

Nakon skoro godinu dana čekanja, proletos je konačno najavljena i predstavljena Nintendo Switch Online platforma, koja kreće sa radom od 18. septembra. Paket od svega 20 dolara za pretplatu cele godine deluje zaista povoljno, ali kada vidimo kako stoje stvari “iza haube”, ima stavki koje mogu da nas obeshrabre u verovanju da će ovo proći kako treba.

Vesti nedelja 16.09. 15:49 Komentara: 0
strana 1 od 30 idi na stranu