Instagram pokreće novu aplikaciju koja će olakšati internet kupovinu

Jedna od najpopularnijih platforma za deljenje foto i video sadržaja, Instagram, navodno planira da pokrene novu aplikaciju kako bi otvorio dodatni prostor za internet kupovinu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2018.

12:57

Instagram pokreće novu aplikaciju koja će olakšati internet kupovinu
Foto: Getty

Kompanija "Fejsbuk" , koja je pre šest godina kupila platformu za deljenje fotografija "Instagram", razmišlja o pokretanju posebne aplikacije koja bi bila fokusirana na kupovinu, piše "Verdž" (The Verge).

Pokretanjem aplikacije, koja bi nosila nazivs IG Shopping, mogao bi da se proširi uticaj Instagrama na tržištu internet trgovine.

To bi takođe omogućilo korisnicima da pretražuju i kupuju proizvode od trgovaca koje prate u okviru aplikacije IG Shopping.

Razvoj aplikacije je i dalje u toku i nije jasno kada će se ikada pokrenuti.

Instagram je odbio da komentariše da li planira da pokrene aplikaciju IG Shopping, navodi Verdž.
Foto: Getty
Mnoge kompanije već imaju poslovne naloge, a korisnici sve više koriste aplikaciju Instagram da bi ostali u kontaktu sa svojim omiljenim brendovima.

Četiri od pet instagramera već prate bar jedan posao, piše "Verdž".

Podsećamo, Instagram je u poslednjih nekoliko godina postepeno razvio više alata za preduzeća.

Godine 2016. poslovni porifli su dobili mogućnost da označavaju proizvode direktno na postovima. Korisnici mogu da kliknu na oznaku, a potom im se otvara prozor u aplikaciji gde mogu da ga kupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: