YouTube uvodi novu opciju: Ograničenje vremena za gledanje klipova

Pomoću nove opcije najvećeg svetskog video servisa, možete da ograničite koliko dugo ćete ga gledati, između ostalog.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

16:35

YouTube uvodi novu opciju: Ograničenje vremena za gledanje klipova
Foto: Gettyimages

Novi alati za YouTube, koji bi do kraja ove nedelje trebalo da postanu globalno dostupni, prilično su jednostavni.

Sastoje se od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući video zapise na tom internet servisu (uključujući YouTube Music i YouTube TV), nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obaveštenja ćete da primate od Googleovog video servisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle nedelje, a sadrže i nedeljni prosek. Temelje se na onome što se može naći u vašoj istoriji pregleda. Ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije jasno da li se računaju video zapisi pregledani dok niste bili spojeni na internet, a ako imate više kanala na YouTubeu pod istim korisničkim nalogom pri Googleu, biće dostupni podaci samo za gledanje koje ste obavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog.

Kako biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom kucnute na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni sa postavkama. U njemu pronađite opciju “Time watched”.

Što se stonih računara tiče, izgleda da u Googleu još nisu nadogradili web interfejs za YouTube kako bi podržavao novu funkciju, piše Gizmodo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: