Zašto su Samsung Galaxy S9 i S9+ idealni za ljubitelje fotografije?

Ideja zaustavljanja trenutka u vremenu i prostoru, a sve kako bismo zauvek uživali u njemu, starija je od izuma fotoaparata i fotografije.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Petak, 31.08.2018.

09:40

Zašto su Samsung Galaxy S9 i S9+ idealni za ljubitelje fotografije?
Foto: Youtube Printscreen / Tim Schofield

Danas je ova jednom apstraktna ideja postala stvarnost i gotovo da ne postoji dan kada nešto nismo zabeležili fotoaparatom svog pametnog telefona, piše Tportal.hr.

Bez obzira na situaciju koju želimo ovekovečiti, u principu, postupak je uvek isti. Uzmemo svoj pametni telefon i fotografišemo - ne vodeći računa o osvetljenju, uglu snimanja, otvoru blende ili ostalim postavkama fotoaparata.

Ali, pregledavajući fotografije u galeriji pametnog telefona često shvatimo da ponekad stvari nisu tako jednostavne te da savršenu fotografiju nije lako uhvatiti. Kako bi nam svakodnevni trenuci ostali u trajnom sećanju uz savršenu fotografiju pobrinuo se Samsung svojim novim modelima pametnih telefona Samsung Galaxy S9 i S9+.

U nastavku teksta donosimo vam jedinstvene funkcije i mogućnosti kojima će novi Samsung Galaxy S9 i S9+ postati omiljen uređaj za svakoga korisnika koji je istinski zaljubljenik u fotografisanje i vrhunsku tehnologiju.

Dvostruki otvor blende omogućuje vam da snimite vrhunske fotografije bez obzira na doba dana. Snažni novi senzori i veća svetlost sočiva omogućuju vam jasnije i živopisnije fotografije, čak i pri slabom osvetljenju. Naime, ako je osvetljenje lošije, sočivo se otvara u načinu rada F1.5 kako bi propustilo svetlo za svetlu i jasnu fotografiju, dok u slučaju jarkog dnevnog svetla, sočivo prelazi u način F2.4 kako bi pomoglo da vaša slika bude izoštrena. Dakle, uz dva načina f-stop, dvostruki otvor blende automatski se prilagođava uslovima s jakom, ili pak lošom svetlošću, baš poput ljudskog oka. Menjajući otvor blende možete kreirati različite atmosfere i tako izraziti i svoju umetničku stranu. Optička stabilizacija slike (OIS) pomoći će vam da vaše fotografije i videozapisi budu savršenog kvalitets i oštrine čak i u udlovima kada se vaš pametni telefon trese, npr. u vožnji, hodu ili na plesnom podiju.

Live fokus sa zamućenim oblicima u pozadini lice stavlja u prvi plan pa je tako idealan za fotografisanje savršenih portreta. Nakon što ste fotografisali portret drage osobe, pomoću funkcije zamućivanja pozadinskih oblika, pozadinsko osvetljenje možete pretvoriti u oblike i tako fotografiji dati dodatan sjaj.

Super usporeno snimanje ili Super Slow-mo, dugo je očekivana funkcija koja donosi sasvim novi trenutak u snimanju vaših videa. Snimajući pri neverovatnoj brzini od 960 okvira u sekundi, zahvaljujući super brzom senzoru, možete kreirati nezaboravne i zabavne video materijale te isprobati svoje rediteljske veštine dodajući super usporene delove videu ili naglašavajući određeni trenutak. Takođe, svom videu možete dodati i muzikzu uz nasumičan odabir muzičke pozadine ili pesmu sa svoje liste. A da bude još zanimljivije, iz svog snimka možete da kreirate i GIF sa tri stila ponavljanja: unazad, napred ili swing. AR Emoji aplikacija donosi poboljšano prepoznavanje lica, kao i niz zabavnih mogućnosti kojima je moguće dodatno personalizovati AR Emoji i stvoriti svoju verziju virtualnog avatara. Nove funkcije omogućuju prilagođavanje veličine očiju, ušiju, nosa. usta, oblika kose, obraza i lica, tako da izgledom budu najsličniji onima u stvarnosti. U sklopu ažuriranja, AR Emoji je unapredio i funkciju praćenja lica i pokreta očiju i usta, zbog čega avatar preciznije i prirodnije oponaša pokrete. Stvarajući personalizovane avatare i deleći ih na društvenim medijima, oživljavate svoje razgovore i dajete im ličniji ton.

Samsung S9 i S9+ donose novu dimenziju snimanja fotografija i videa, a nebrojene mogućnosti uređivanja vašeg sadražaja, pretvoriće fotkanje u vaš omiljen hobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: