Nova opcija na Gmailu koja će olakšati slanje poruka

Nedavno se pojavila nezvanična verzija Gmaila koja je donela novu mogućnost korisnicima Androida. Google još uvek nije službeno objavio te informacije, ali se očekuje de će ovaj dodatak uskoro biti omogućen svim njegovim korisnicima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U kod novog ažuriranja Gmaila dodata je komanda “menu schedule send” koja služi da se poruke napišu i pripreme, a zatim zakažu za slanje u nekom trenutku u budućnosti.

Za sada postoje samo neslužbene aplikacije i dodaci koji to mogu, što pokazuje da ima interesovanja za takve opcije, piše Digital Trends.

Ovaj dodatak posebno bi mogao da bude koristan službama za odnose s javnošću, ljudima koji šalju poruke primaocima u drugoj vremenskoj zoni ili onima koji žele da poruka stigne u baš određeno vreme.

Nova opcija zakazivanja slanja pošte nije samo Googlov patent. Korisnici Microsoftovog Outlooka već ga koriste prilikom pisanja poruka, ali opcija je dostupna samo za način rada izvan mreže.

Foto: Epa/JOHN G. MABANGLO
Foto: Epa/JOHN G. MABANGLO

Google još uvek nije službeno najavio zakazivanje e-pošte, niti daje naznake kada će usluga stići.

Kako je ova verzija Gmaila za Android dospela u javnost nije poznato, ali pretpostavlja se da je legitimna s obzirom na to da ju je Google tajno potpisao, kako prenosi Digital Trends.

Ipak korisnici Gmaila će morati da sačekaju zvaničnu verziju jer, čak i da aplikacija sadrži tačan kod, usluga verovatno još nije aktivna ili je trenutno dostupna samo nekolicini beta testera.

S nedavno redizajniranim Gmailom, Google je predstavio još nekoliko alata koji pomažu korisnicima.

Uvedeno je odlaganje čitanja poruke za kasnije (snooze), podsetnik na neodgovorene poruke (nudge), automatski odgovori, kao i ograničavanje prosleđivanja poruka.

“Sada možete brzo da izradite i uredite pozivnice putem kalendara, sačuvate ideje u odeljku “Keep” i upravljate datotekama u “Zadacima” s bočne strane u pristigloj pošti”, rekli su iz kompanije.

Vesti

Spotify ima 83 miliona pretplatnika širom sveta

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) registrovao je 83 miliona pretplatnika u svetu do kraja juna, dok ih je imao 75 miliona tri meseca ranije, što je skok koji ne znači i finansijsku dobrobit za tu švedsku platformu na internetu, saopšteno je danas u Njujorku.

Vesti četvrtak 26.07. 20:30 Komentara: 25
strana 1 od 43 idi na stranu