Google tvrdi da će ovaj uređaj sačuvati vaše naloge od hakera

Google je demonstrirao novi metod logovanja, kod koga korisnici moraju da se povežu na specijalni uređaj - hardverski ključ, kako bi mogli da pristupe svom nalogu na računaru ili laptopu.

Izvor: Guru3D, Benchmark
Podeli
Printscreen / YouTube
Printscreen / YouTube

Ključ, nazvan Titan Security Key, prvo će biti ponuđen poslovnim korisnicima Google cloud servisa, a potom i svim zainteresovanim korisnicima putem Google veb prodavnice.

Namena hardverskog ključa je da poboljša sigurnost naloga. Korisnik će moći da se uloguje na uređaj samo ako je hardverski ključ u blizini.

Kompanija već neko vreme nudi i druge sigurnosne metode, uključujući verifikaciju u dva koraka preko mobilne aplikacije ili tekstualne poruke.

Titan Security Key će biti ponuđen u dve verzije: jedna se povezuje na računar preko USB-a, dok drugi model koristi Bluetooth za bežično povezivanje sa mobilnim telefonom.

Uređaj ima specijalni firmware koji sa Googleom proverava da li je pokušaj logovanja ispravan. Hardverski ključevi koriste FIDO standard, a takođe rade i na različitim sajtovima.

Vesti

Spotify ima 83 miliona pretplatnika širom sveta

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) registrovao je 83 miliona pretplatnika u svetu do kraja juna, dok ih je imao 75 miliona tri meseca ranije, što je skok koji ne znači i finansijsku dobrobit za tu švedsku platformu na internetu, saopšteno je danas u Njujorku.

Vesti četvrtak 26.07. 20:30 Komentara: 25
strana 1 od 43 idi na stranu