Baldur’s Gate vodeći dizajner napustio BioWare posle 22 god rada

Džejms Olen (James Ohlen), čovek za čije se ime vezuje vodeći rad na takvim klasicima RPG žanra kao što su Baldur’s Gate 1 i 2, Neverwinter Nights i Knights of the Old Republic, objavio je preko svog tviter naloga da posle 22 godine rada u BioWare napušta ovaj renomirani studio.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Nedelja, 22.07.2018.

21:46

Baldur’s Gate vodeći dizajner napustio BioWare posle 22 god rada
Foto: Printscreen

Džejms kaže da je voleo svoje vreme provedenu u studiju, posebno naglašavajući i Anthem (verovatno molba iz BioWarea, da ne bi izgledalo kao da nešto ne štima), Star Wars, Dragon Age i Dungeons and Dragons igre, ali da sada mora da napravi pauzu sa industrijom video igara, i da kreće da radi na nečem manjem i ličnijem, piše Play.co.rs

Odmah smo saznali i o čemu se radi, jer je u povezanom tvitu rekao da je najviše zabave u BioWareu imao radeći na igrama smeštenim u D&D univerzum, i da je Dungeons and Dragons fanatik celog života, te da će njegovo buduće zanimanje biti usko povezano upravo za ovaj stoni RPG. On i još par bivših kolega iz BioWarea osnovali su izdavačku kuću Arcanum Worlds, koja će sarađivati sa kreatorima D&D sadržaja i pomoći im da izdaju svoje avanture, ali će takođe i izdati petu ediciju Dungeons and Dragons pravila, u direktnoj saradnji sa Wizards of the Coast.

Mislite da je ovo neki dobar ili loš znak za BioWare i nadolazeći Anthem? Ili prosto lična odluka čoveka koji juri svoju strast?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: