Procurili detalji o nadolazećem Samsungu Galaxy Noteu 9

Samsung kompanija će za nešto manje od mesec dana predstaviti svetu novi Galaxy Note 9. Iako su specifikacije uređaja i dalje nepoznate, na internetu su procurili pojedini detalji koji vas mogu zainteresovati.

Izvor: klix.ba
Podeli

U avgustu mesecu u Njujorku biće predstavljen novi Galaxy Note 9, a već sada internetom kruže fotografije novog dizajna. Interesantno je da on neće biti znatno promenjen.

Android Headlines je objavio render na kome se može videti da mobilni telefon i dalje poseduje ivice na gornjem i donjem delu, baš kao i Note 8. Na prednjoj strani se vidi prednja kamera, IR senzor i rupice za senzor blizine, a njihova pozicija je ista kao i ranije. Dugme za paljenje i gašenje uređaja je na desnoj strani, dugmad za glasnoću su levo, a Bixby dugme ispod njih.M oguće je da su ivice tanje te da su uglovi ekrana zaobljeniji, slično manjim kozmetičkim promenama koje je Samsung napravio na modelu S9. Takođe, ovaj model neće imati prema mišljenju mnogih iritantni zub na ekranu.

Gizmo China navodi da bi senzor za otisak prsta na zadnjoj strani mogao da se premesti sa pozicija pored kamera na poziciju ispod njih. Ta pozicija je logična, ali u nekim izveštajima se navodi da bi se senzor mogao naći i ispod ekrana. Ta mogućnost je jako mala s obzirom na činjenicu da senzor u tom slučaju radi dosta sporo, a primer je smartphone Vivo Nex S.

Iako bi izgled Notea 9 mogao biti gotovo identičan izgledu Notea 8, Samsungova pozivnica za događaj Unpacked govori da trebamo očekivati veće promene fokusirane na olovku S Pen. Njena tajna je navodno Bluetooth povezivost.

Galaxy Note 9 bi trebalo da ima Qualcommov Snapdragon 845 procesor (ili Samsungov Exynos 9180 procesor), 6 ili 8 GB RAM-a te do 512 GB interne memorije. Očekuje se baterija od 4.000 mAh.

Što se tiče kamera, verovatno se radi o dve zadnjr kamere od 12 megapiksela od kojih će glavna imati varijabilnu blendu, a druga 2x optički zoom.

Uređaj će podržavati bežično punjenje, imaće izlaz za slušlice, kao i microSD slot za proširenje memorije.

Vesti

strana 1 od 43 idi na stranu