Apple predstavio nove modele MacBooka Pro

Kompanija Apple je odlučila da osveži svoju liniju MacBook Pro laptopa te ih učinila bržim i tišim.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Petak, 13.07.2018.

21:33

Default images

Apple je u četvrtak predstavio novi 13 i 15-inčni model MacBooka Pro, osnovni model košta 1.799, a najbolji 6.699 dolara, piše Klix.ba

Novi uređaji predstavljaju znatno povećanje snage, jer dolaze sa najnovijim Intelovim šestojezgrenim i osmojezgrenim procesorima. Veći model je za 70 odssto brži u odnosu na prethodnika, dok je 13-inčni model dvostruko brži od svog prethodnika. Apple je saopštiio da je poboljšao performanse kako bi korisnici mogli da upravljaju velikom količinom podataka, izvode komplikovane simulacije i edituju video brže nego ikad.

Međutim, postavlja se pitanje da li je Apple rešio jednu od najvećih žalbi korisnika na MacBook Pro, odnosno na njegovu preosetljivu tastaturu kojoj problem može predstavljati i mrvica. Zbog toga je Apple u junu pokrenuo besplatan program popravke. Kompanija tvrdi da se radi o malom broju žalbi, a navodi i da je sada tastatura mnogo tiša.

Nekim korisnicima će portovi biti razočarenje, jer su ograničeni na USB-C. MacBook Pro više nema popularni USB i HDMI port, kao ni SD i MicroSD slotove potrebne za neke pritnere, kamere i monitore. Korisnici će stoga morati koristiti dodatke, mnogo njih.

S druge strane, novi laptopi su prvi koji imaju "Hey Siri", uvek aktivnu opciju za korišćenje Appleovog digitalnog asistenta. Ova opcija je već dostupna na novijim iPhoneima.

Novi MacBook Pro ima i Appleovu True Tone tehnologiju koja prilagođava temperaturu boja na osnovu okruženja u kojem se nalazi korisnik, tako da dobija prirodnije iskustvo gledanja ekrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: