Novi LG smartfon će imati najviše kamera ikada?

Pojavila se glasina prema kojoj će V40, novi model smartfona korejskog proizvođača LG-ja, imati ne dve ili tri već ukupno pet kamera.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: Youtube Printscreen
Foto: Youtube Printscreen

Naslednik modela V30 i V35, LG V40 bi trebalo da ima tri kamere na zadnjem delu, slično kao Huaweijev P20 Pro koji je bio prvi smartfon većeg proizvođača sa takvom konfiguracijom.

Za razliku od njega V40 bi trebalo da dobije i dve kamere sa prednje strane, kao što ih ima HTC U12 Plus, navodno kako bi LG u svoj top model smartfona mogao da ubaci3D mapiranje lica.

Rezultat bi bio uređaj sa pet kamera, što još nismo imali prilike videti među pametnim telefonima ove klase.

LG V40 bi izgledom trebalo da podsećati na G7 ThinQ, mogao bi da ima Qualcommov procesor Snapdragon 845, podršku za Quad DAC i zasebno dugme za digitalnog pomoćnika Google Assistan, kao i čitač otiska prsta pozadi.

Više novosti možemo očekivati tokom leta, pre nego što LG predstavi novi pametni telefon na jesen, piše Verge, a prenosi T portal.

Vesti

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u tome da se kaže više sa što manje reči.

Vesti petak 29.06. 12:00
strana 1 od 51 idi na stranu