Samsung najavio zvanično predstavljanje novog Galaxyja

Samsung je upravo najavio promotivni događaj koji će se održati 9. avgusta u Barclays Centeru u Njujorku. Iako nije otkriveno šta će konkretno biti predstavljeno, jasno je da će južnokorejska kompanija prikazati novi model iz svoje Galaxy Note serije.

Izvor: Engadget, Zimo
Podeli

To znači da ćemo na zvanične informacije o Galaxyju Note 9 morati da sačekamo još oko mesec i po dana. Ipak, danas je na mobilnom tržištu jako teško nešto sakriti, pa je većina opcija tog uređaja, zahvaljujući glasinama koje već neko vreme kruže internetom, poznata.

Sve donedavno, glavni adut uređaja iz Note serije bio je veliki ekran, ali danas i "klasični" telefoni imaju ekrane dijagonale 6 i više inča, tako da bi ovaj pametni telefon od konkurencije trebalo da se razlikuje po stylusu ("olovci") koji će se uz njega isporučivati.

Što se ekrana tiče, očekuje se nešto veća djagonala u odnosu na prethodni model iz serije Note (Note 8 ima ekran od 6,3 inča).

Hardverski, ne bi trebalo da bude nikakvih iznenađenja. Qualcommova mobilna platforma Snapdragon 845 ili Exynos 9810 Octa i 8GB memorije, dok bi najskuplja verzija telefona trebalo da ima 512GB prostora za skladištenje podataka.

Za one kojima to nije dovoljno, Note 9 će imati mogućnost poširivanja memorije karticama kapaciteta do 512GB, tako da će vlasnici ovog uređaja moći na raspolaganju da imaju ukupno 1TB prostora. Novi Note će imati i novu generaciju Samsungovog govornog asistenta (Bixby 2.0) i zatim dve zadnje kamere.

Jedna od potencijalnih opcija, koja se neko vreme spominjala, je senzor otiska prsta implementiran u sam ekran, iako poslednje glasine govore da će južnokorejska kompanija tu opciju na svojim telefonima predstaviti tek sledeće godine.

Informacije o datumu početka prodaje, kao i o ceni uređaja trebalo bi da budu objavljen na prezentaciji 9. avgusta.

Vesti

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u tome da se kaže više sa što manje reči.

Vesti petak 29.06. 12:00
strana 1 od 51 idi na stranu