Revolucija je počela: Seks robot od sada može da odbije seks

Developer Sergi Santos iz Barselone, tvorac inteligentnog robota Samanta, rekao je da će od sada ona moći će da odbije seks i neželjeno udvaranje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

16:18

Revolucija je počela: Seks robot od sada može da odbije seks
Foto: Getty ilustracija

Na zahtev svoje žene tvorac inteligentnog robota, doktor Segi Sanatos unapredio je rad Samante, ona će od sada moći da odbije seks kada je neko tretira neadekvatno, piše Dejli mejl.

Nova opcija, pod nazivom dummy mode, po prvi put je demonstrirana u Life Science centru u Njukaslu, a aktivira senzore ispod kože koji dektektuju partnerovu agresiju, odnosno ga neko dodirne na neprimeren ili agresivan način. Samanta čak može da izgovori ne, ako želi.

Pretpostavljamo da je Samanta zadovoljna novim modom jer je pre šest meseci ostala isprljana i oštećenja kada su je muškarci na festivalu Arts Electronica u Lincu tretirali 'kao divljaci'.

U teoriji, ovo unapređenje bi moglo da podstakne vlasnike lutki za seks da tretiraju robota kao ženu, sa poštovanjem i svesnošću dobrovoljnog pristanka.

Inače, robot ma motorizovane ruke, bokove i lice, kao i "porodični", "romantični" i "seks" mod, kao i dodatni "nevaljali" nivo, a prodavaće se po ceni od 3.600 funti (4.700 dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: