Robot prvi put u debati sa ljudima / VIDEO

Američka tehnološka kompanija IBM testirala je svoj kompjuter u polemici protiv dva ljudska debatera, u prvoj javnoj demonstraciji tehnologije veštačke inteligencije na kojoj radi više od pet godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Kompanija je predstavila svoj "Project debater" u ponedeljak u San Francisku. Polemički računarski sistem oličen je u 1,5 metara visokoj mašini u obliku monolita, prenosi agencija AP.

Na molbu da debatuje u korist svemirskih istraživanja koja subvencioniše vlada, što je tema koju nije proučavao, kompjuter je brzo izneo uvodne argumente, izvlačeći prikupljene činjenice iz svoje baze novinskih članaka i magazina.

Zatim je saslušao kontra – argumente ljudi I izneo četvorominutno pobijanje njihovih stavova.

Istraživački tim IBM-a, stacioniran u Izraelu, počeo je da radi na projektu nedugo nakon što je IBM-ov kompjuter Watson potukao dva kviz - majstora u takmičenju po imenu "Džepardi" 2011. godine.

Vesti

Fejsbuk štiti rasističke stranice jer mu donose profit?

Fotografije i video zapisi dece, nasilan govor mržnje i rasistički sadržaji ne uklanjaju se odmah ili automatski sa ove društvene mreže, a prikriveni reporter Dispačesovog četvrtog kanala snimao je ljude iz Fejbuka koji odlučuju o tome da li neki sadržaj treba ukloniti sa mreže.

Vesti utorak 17.07. 13:26 Komentara: 3

iPhone modeli za 2019. dobijaju LG displeje

Proizvođač ekarana LG Display će, prema potpisanom ugovoru, tokom druge polovine ove godine početi da isporučuje svoje OLED i LCD ekrane kompaniji Apple, navodi sajt Digitimes pozivajući se na izvore iz Južne Koreje.

Vesti ponedeljak 16.07. 16:16 Komentara: 25
strana 1 od 1785 idi na stranu