Robot prvi put u debati sa ljudima / VIDEO

Američka tehnološka kompanija IBM testirala je svoj kompjuter u polemici protiv dva ljudska debatera, u prvoj javnoj demonstraciji tehnologije veštačke inteligencije na kojoj radi više od pet godina.

Izvor: Tanjug
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Kompanija je predstavila svoj "Project debater" u ponedeljak u San Francisku. Polemički računarski sistem oličen je u 1,5 metara visokoj mašini u obliku monolita, prenosi agencija AP.

Na molbu da debatuje u korist svemirskih istraživanja koja subvencioniše vlada, što je tema koju nije proučavao, kompjuter je brzo izneo uvodne argumente, izvlačeći prikupljene činjenice iz svoje baze novinskih članaka i magazina.

Zatim je saslušao kontra – argumente ljudi I izneo četvorominutno pobijanje njihovih stavova.

Istraživački tim IBM-a, stacioniran u Izraelu, počeo je da radi na projektu nedugo nakon što je IBM-ov kompjuter Watson potukao dva kviz - majstora u takmičenju po imenu "Džepardi" 2011. godine.

Vesti

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u tome da se kaže više sa što manje reči.

Vesti petak 29.06. 12:00
strana 1 od 51 idi na stranu