Stiže novi Lenovo sa 128GB RAM-a i 6TB za skladištenje podataka

Laptop računari sa stotinak gigabajta RAM memorije postaju stvarnost. Kineska kompanija Lenovo upravo je najvila svoj novi model Think Pad P52, u koji je ugrađeno 128 gigabajta RAM-a.

Izvor: The Verge
Podeli
GettyImages
GettyImages

Prema najavama iz Lenova, novi model će imati čak 6 terabajta interne memorije, ekran 4K rezolucije dijagonale 15,6 inča, Intel hexacore procesor i Nvidia Quadro P3200 grafičku karticu.

Think Pad će imati dva Thunderbolt u jedan HDMI 2.0 ulaz, mali Disyplay ulaz, tri USB ulaza, standarsni ulaz za slušalice, kao i Ethernet ulaz za prenos podataka između računara.

Ovaj model će se na tržištu naći krajem ovog meseca, piše The Verge.

Iz Lenova još uvek nisu objavili koliko će koštati Think Pad P52, ali se pretpostavlja da će se takmičiti sa Dellovim novim modelima Precision 7530 i Precision 7730 čija cene početne cene iznode 1.199 dolara.

Vesti

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u tome da se kaže više sa što manje reči.

Vesti petak 29.06. 12:00
strana 1 od 51 idi na stranu