Novi Vivo smartfon NEX s ekranom bez "zuba" i ivica

Kompanija Vivo je predstavila svoj novi flagship smartfon pod nazivom Nex za koji tvrdi da "ispunjava snove o moblnom telefonu s ekranom bez ivica".

Izvor: klix.ba
Podeli

Nex je baziran na impresivnom konceptu Apex koji smo imali priliku videti na Mobile World Congressu u februaru, piše Klix.ba.

Poput Apexa, Nex nema zub na ekranu u koji je smeštena selfi kamera, nego se ona izvlači iz gornjeg ruba smartfona kada je potrebna. Ipak, na donjem delu smartfona postoji tanka brada.

Vivo je u smartfon ugradio svoju tehnologiju vibrirajućeg stakla koja zamenjuje zvučnik u gornjem delu uređaja. Nex poseduje i senzor za otisak prsta integrisan u ekran, koji za razliku od Apexa ne zauzima veliki deo ekrana.

Nex poseduje 6,59-inčni 1080p+ OLED ekran Snapdragon 845 procesor, 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije i bateriju od 4.000 mAh. Nazad je glavna kamera od 12 megapiksela s otvorom blende f/1.8, a uz nju je i kamera od 5 megapiksela s otvorom blende f/2.4.

Prednja kamera od 8 megapiksela i otvora blende f/2.0 se izvlači iz gornjeg ruba smartfona. Nex poseduje ulaz za slušalice, njegova debljina iznosi 7,98 mm, a težak je 199 grama. Uređaj će biti dostupan u Kini po ceni od 780 dolara.

U ponudi će se naći nešto jeftiniji model s procesorom Snapdragon 710, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Vesti

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u tome da se kaže više sa što manje reči.

Vesti petak 29.06. 12:00
strana 1 od 51 idi na stranu