Novi Vivo smartfon NEX s ekranom bez "zuba" i ivica

Kompanija Vivo je predstavila svoj novi flagship smartfon pod nazivom Nex za koji tvrdi da "ispunjava snove o moblnom telefonu s ekranom bez ivica".

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Sreda, 13.06.2018.

19:45

Default images

Nex je baziran na impresivnom konceptu Apex koji smo imali priliku videti na Mobile World Congressu u februaru, piše Klix.ba.

Poput Apexa, Nex nema zub na ekranu u koji je smeštena selfi kamera, nego se ona izvlači iz gornjeg ruba smartfona kada je potrebna. Ipak, na donjem delu smartfona postoji tanka brada.

Vivo je u smartfon ugradio svoju tehnologiju vibrirajućeg stakla koja zamenjuje zvučnik u gornjem delu uređaja. Nex poseduje i senzor za otisak prsta integrisan u ekran, koji za razliku od Apexa ne zauzima veliki deo ekrana. Nex poseduje 6,59-inčni 1080p+ OLED ekran Snapdragon 845 procesor, 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije i bateriju od 4.000 mAh. Nazad je glavna kamera od 12 megapiksela s otvorom blende f/1.8, a uz nju je i kamera od 5 megapiksela s otvorom blende f/2.4.

Prednja kamera od 8 megapiksela i otvora blende f/2.0 se izvlači iz gornjeg ruba smartfona. Nex poseduje ulaz za slušalice, njegova debljina iznosi 7,98 mm, a težak je 199 grama. Uređaj će biti dostupan u Kini po ceni od 780 dolara.

U ponudi će se naći nešto jeftiniji model s procesorom Snapdragon 710, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: