Zabrana ometanja tokom spavanja u iOS-u 12

Iako najnoviji iOS nije oduševio korisnike gomilom inovacija kao prošle godine, moguće je pronaći neke novotarije. Jedna od nama najdražih novosti je zabrana ometanja tokom spavanja.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Do Not Disturb funkcija je vrlo jednostavna za korišćenje – dovoljno je da dodirnete malu ikonicu meseca, pa da vas sve notifikacije i dolazni pozivi više ne ometaju. Naravno, možete se poigrati sa sistemom i napraviti listu izuzetaka, ili možda upotrebiti neku od mogućnosti iOS-a koja poništava sva utišavanja.

Jedini problem je da je telefon zaista bezglasan, ali čim počnete raditi na njemu, zatrpa vas gomila obaveštenja. Zato su se developeri odlučili malo poigrati i smisliti rešenja koja odgovaraju našim svakodnevnim navikama.

Za početak, trebate postaviti period kada će biti uključen – dakle vreme kada spavate. Tada samo uključite Do Not Disturb, pa ćete moći mirno proveravati vreme tokom noći, a da vas pritom ne napadnu notifikacije. Inače, iOS 12 donosi mnogo takvih korisnih mogućnosti.

Na primer, očekujemo mogućnosti grupnih obaveštenja i detaljne dijagnostike naših navika upotrebe telefona. Craig Federighi takođe je naglasio da vas sistem neće samo upozoravati kada predugo upotrebljavate telefon, nego i kada ga upotrebljavate manje od uobičajenog.

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu