Zabrana ometanja tokom spavanja u iOS-u 12

Iako najnoviji iOS nije oduševio korisnike gomilom inovacija kao prošle godine, moguće je pronaći neke novotarije. Jedna od nama najdražih novosti je zabrana ometanja tokom spavanja.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Do Not Disturb funkcija je vrlo jednostavna za korišćenje – dovoljno je da dodirnete malu ikonicu meseca, pa da vas sve notifikacije i dolazni pozivi više ne ometaju. Naravno, možete se poigrati sa sistemom i napraviti listu izuzetaka, ili možda upotrebiti neku od mogućnosti iOS-a koja poništava sva utišavanja.

Jedini problem je da je telefon zaista bezglasan, ali čim počnete raditi na njemu, zatrpa vas gomila obaveštenja. Zato su se developeri odlučili malo poigrati i smisliti rešenja koja odgovaraju našim svakodnevnim navikama.

Za početak, trebate postaviti period kada će biti uključen – dakle vreme kada spavate. Tada samo uključite Do Not Disturb, pa ćete moći mirno proveravati vreme tokom noći, a da vas pritom ne napadnu notifikacije. Inače, iOS 12 donosi mnogo takvih korisnih mogućnosti.

Na primer, očekujemo mogućnosti grupnih obaveštenja i detaljne dijagnostike naših navika upotrebe telefona. Craig Federighi takođe je naglasio da vas sistem neće samo upozoravati kada predugo upotrebljavate telefon, nego i kada ga upotrebljavate manje od uobičajenog.

strana 1 od 55 idi na stranu