Propust na vidiku: OnePlus 6 je moguće otključati fotografijom?

Jedan korisnik Twittera objavio je video na kojem se vidi kako otključava telefon isečenom fotografijom svog lica, koju je ispred sebe držao njegov prijatelj. Kompanija OnePlus navodno sprema ažuriranje sistema koje će rešiti problem.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Otključavanje pametnog telefona licem postalo je skoro standard, ali još nije pronađen savršeni sistem; čak i onaj na iPhoneu X može da bude prevaren ako se potrudite.

Ali, čini se da bi moglo da bude lakše zaobići sistem na novom modelu kineskog proizvođača mobilnih telefona OnePlus od drugih.

U videu objavljenom na Twitteru, korisnik rikvduijn demonstrirao je otključavanje telefona isečenom fotografijom svog lica, koju je ispred njega držao njegov prijatelj. Još gore je to što trik može da se izvede i pomoću crno-bele fotografije, piše TechRadar.

Korisnik koji je objavio video-snimak tvrdi da OnePlus istražuje problem, pa će možda uskoro objaviti zakrpu.

Ipak, samo ažuriranje softvera ne može da uradi mnogo, pa bi verovatno najbolje bilo računati na to da opcija otključavanja lica na OnePlus 6 mobilnom telefonu nije pouzdana onoliko koliko i zaključavanje putem otiska prsta, piše Tportal.

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu