Propust na vidiku: OnePlus 6 je moguće otključati fotografijom?

Jedan korisnik Twittera objavio je video na kojem se vidi kako otključava telefon isečenom fotografijom svog lica, koju je ispred sebe držao njegov prijatelj. Kompanija OnePlus navodno sprema ažuriranje sistema koje će rešiti problem.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Otključavanje pametnog telefona licem postalo je skoro standard, ali još nije pronađen savršeni sistem; čak i onaj na iPhoneu X može da bude prevaren ako se potrudite.

Ali, čini se da bi moglo da bude lakše zaobići sistem na novom modelu kineskog proizvođača mobilnih telefona OnePlus od drugih.

U videu objavljenom na Twitteru, korisnik rikvduijn demonstrirao je otključavanje telefona isečenom fotografijom svog lica, koju je ispred njega držao njegov prijatelj. Još gore je to što trik može da se izvede i pomoću crno-bele fotografije, piše TechRadar.

Korisnik koji je objavio video-snimak tvrdi da OnePlus istražuje problem, pa će možda uskoro objaviti zakrpu.

Ipak, samo ažuriranje softvera ne može da uradi mnogo, pa bi verovatno najbolje bilo računati na to da opcija otključavanja lica na OnePlus 6 mobilnom telefonu nije pouzdana onoliko koliko i zaključavanje putem otiska prsta, piše Tportal.

strana 1 od 55 idi na stranu