Razlika između opcije Delete i Offload na iOS-u

Zahvaljujući novoj značajnoj funkciji iOS-a 11, možete da rasteretite sistem tako što ćete da uklonite, ali ne i da obrišete aplikacije koje ne upotrebljavate. Hajde da vidimo koja je razlika između opcija Delete i Offload!

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Sistem sam uklanja aplikacije da bi oslobodio što više memorije. Međutim, te aplikacije možete da reinstalirate kada god poželite.

Na taj način se rešavate aplikacije radi oslobađanja dodatnog prostora, iako svi njeni podaci ostaju sačuvani lokalno na uređaju. Kada reinstalirate aplikaciju, vaši podaci će ponovo biti spremni za upotrebu. To ćete podesiti u tri jednostavna koraka: Settings > General > iPhone Storage. Tu ćete odabrati željenu opciju za datu aplikaciju, odnosno Delete ili Offload.

Koja je razlika?

Ako odaberete opciju Delete, to je isto kao da ste pritisnuli i duže zadržali ikonicu aplikacije, pa pritisnuli mali znak x koji se pojavi u gornjem uglu. Na taj način ćete obrisati aplikaciju i sve podatke vezane za nju. Sa druge strane, opcija Offload funkcioniše kao i automatsko brisanje koje je opisano u uvodu, piše "iMagazin".

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu