"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ranije ovog meseca Google je predstavio niz alatki koje bi vlasnicima mobilnih telefona trebalo da omoguće uravnoteženiji digitalni život, uz obrazloženje da je 70 odsto korisnika zatražilo pomoć u vezi sa regulisanjem vremena provedenog na elektronskim uređajima.

Grupa Digital Wellness Warriors takođe je nedavno uputila apel kompaniji Apple da primeni slične mere, i objavi seriju alata koji bi mogli da doprinesu boljem mentalnom blagostanju korisnika kada je reč o upotrebi tehnologije.

Kompanija je odgovorila da "su njene mogućnosti po ovom pitanju ograničene zbog same prirode njenog operativnog sistema", što znači da će korisnici iOS-a morati bar još neko vreme da se strpe za sličnu opciju.

U Appleovoj prodavnici za sada postoji niz aplikacija za bolje nadgledanje vremena provedenog na telefonu i društvenim mrežama, ali čini se da se jedan način za sada izdvaja kao najefikasniji.

Reč je o podešavanjima na iPhoneu, u okviru kojih boje na ekranu treba podesiti na monohromnu varijantu.

Mnogi korisnici rekli su da im je ovaj "trik" pomogao da se reše zavisnosti, jer im je crno-beli ekran bio "manje privlačan i zanimljiv".

Ukoliko to ne pomogne, kompanija bi možda mogla da posluša Njujork tajms, koji je početkom godine objavio članak pod nazivom "Vreme je da Apple napravi telefon koji izaziva malo manju zavisnost".

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13
strana 1 od 55 idi na stranu