Šta sve donose novi iPhone za 2019. godinu?

Kompanija Apple za jesen priprema tri nova iPhonea, od kojih bi dva trebalo da imaju OLED, a jedan početni model LCD ekran.

Izvor: B92, Bug
Podeli
Gettyimages / Ilustracija
Gettyimages / Ilustracija

Međutim, južnokorejski internet sajt ETNews, pozivajući se na neimenovane izvore iz same industrije, navodi nešto drugačiju informaciju. Sva tri ovogodišnja iPhonea trebalo bi da imaju OLED ekrane.

Ta informacija odmah je izazvala pad vrednosti deonica kompanije Japan Display, koja proizvodi LCD ekrane za Apple, ali i rast deonica kompanije LG Display, za koju se veruje da će, uz Samsung Display, biti Appleov zvanični snabdevač OLED ekrana.

Druga informacija u vezi sa sledećom generacijom iPhone uređaja, koju je otkrio analitičar Deutsche Securitiesa Đialina Lua, glasi da će jedan od modela iPhonea, koji bude predstavljen sledeće godine, imati trostruku kameru.

To će omogućiti dalji razvoj 3D tehnologije prepoznavanja prostora (3D sensing), putem stereoskopskog vida. Triangulacijska metoda će omogućiti precizno određivanje udaljenosti između iPhonea i posmatranog objekta.

Po uzoru na TrueDepth tehnologiju na prednjoj kameri aktuelnog iPhonea X, pretpostavlja se da će i trostruka zadnja kamera na budućem iPhoneu imati neke mogućnosti koje se tiču tehnologije poboljšane stvarnosti, piše Bug.

Za tu tehnologiju već duže vreme veliko intersovanje pokazuje i sam Tim Kuk, pa je tako prošle godine Apple predstavio specijalizovanu platformu ARKit koja diveloperima omogućava stvaranje aplikacija zasnovanih na poboljšanoj stvarnosti, koje su namenjene iOS 11 uređajima.

Analitičar Đialin Lu navodi da će treća sočiva na budućem iPhoneu biti namenjena optičkom zumiranju od 3x (aktuelni iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus i iPhone X imaju 2x optičko zumiranje).

Vesti

Može li Nokia 3310 da preživi milion volti? /VIDEO

Nokia 3310 poznata je kao najotporniji telefon. Kako se ovaj telefon nosi sa visokim naponom pokušala je da dokaže ekipa jednog Jutjub kanala. Sproveli su eksperiment pokušavajući da ustanove da li će udar od million volti preživeti stari telefon ili će se bolje “pokazati” pametni telefon sa deset jezgara. Pogledajte šta se dogodilo.

Vesti četvrtak 31.05. 08:35 Komentara: 13

"Ovo je najbolji način da se rešite zavisnosti od telefona"

"Facebook bi trebalo regulisati kao industriju cigareta", "Previše vremena na ekranu deluje kao digitalni heroin na vašu decu", "Zavisnost od interneta utiče na mozak na sličan način kao kokain" samo su neki od naslova koji su se u poslednjih desetak dana pojavili u svetskim medijima poput Gardijana, NBC-a i CBS News.

Vesti sreda 30.05. 15:30 Komentara: 5
strana 1 od 55 idi na stranu