Objavljene sve specifikacije najjačeg HTC-ovog pametnog telefona

Kompanija HTC predstaviće sledeće srede svoj novi najjači model pametnog telefona, s kojim će krenuti u bitku za osvajanje najzahtevnijih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

20:55

Objavljene sve specifikacije najjačeg HTC-ovog pametnog telefona
Foto: YouTube screenshot / ilustracija

Kao i mnogo puta do sada, iznenađenje i iščekivanje znatiželjnih ljubitelja tehnologije i potencijalnih kupaca pokvario je Evan Blas, koji je na Twitteru objavio sve specifikacije HTC-ovog modela U12 Plus.

Mnogo toga je o ovom telefonu do sada već bilo poznato, na primer orijentacija kompanije na samo jedan model (Plus verzija), s velikim 6-inčnim ekranom razmere 18:9 i rezolucije 1880 x 1440 piksela.

Kako je reč o top-modelu, jasno je da će se "ispod haube" nalaziti nezaobilazni Qualcommov čipset Snapdragon 845, imaće 6 GB RAM-a i biće dostupan u dve verzije, sa 64 i sa 128 GB prostora za skladištenje podataka, uz ulaz za memorijske kartice. Zanimljivo je da će U12 Plus imati četiri kamere – od 12 i 16 MP na poleđini, i dve od 8 MP s prednje strane, a od ostalih opcija trebalo bi još spomenuti i otpornost na vodu i prašinu, uvek aktivnu podršku za virtualnog asistenta i operativni sistem Android Oreo, koji će biti moguće nadograditi predstojećim Androidom P.

Ako se te specifikacije pokažu istinitim, skoro je sigurno da će HTC-ov novi telefon biti u rangu sa najjačim telefonima predstavljenim ove godine, i da bi za njegov uspeh ključna stvar mogla da bude cena, piše Zimo.

Tu informaciju Blas nije otkrio, pa ćemo je saznati sledeće nedelje, za vreme zvaničnog predstavljanja telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: