YouTube "baca rukavicu" Apple Musicu, Spotifyu i Deezeru...

Najveći svetski internet video servis sledećeg utorka kreće u direktnu borbu sa Apple Musicom, Spotifyem, Deezerom i ostalim velikim igračima na tržištu striminga muzike. Posle višegodišnjeg odlaganja, 22. maja u rad će biti puštena usluga YouTube Music.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bug.hr

Petak, 18.05.2018.

08:25

YouTube
GettyImages

Slušanje muzike biće moguće putem posebnog desktop interfejsa, kao i korišćenjem izmenjene YouTube mobilne aplikacije.

Naravno, za ovaj servis će se plaćati i pretplata, i to u iznosu od 9,99 dolara mesečno. Ipak, Google će omogućiti i besplatno slušanje muzike, ali će u tom slučaju doživljaj biti donekle umanjen reklamama.

Postojeći pretplatnici na Google Play Music za istu cenu će dobiti YouTube Music Premium pretplatu, i ništa im barem za sada neće biti promenjeno. YouTube Music će od sledeće nedelje biti dostupan u SAD-u, Australiji, na Novom Zelandu, u Meksiku i u Južnoj Koreji. Ubrzo posle toga i u 15-ak drugih zemalja Evrope i sveta. Iz YouTubea su najavili i da će usluga YouTube Red, koja funkcioniše na bazi pretplate, u okviru koje su pretplatnici imali pristup premium i ekskluzivnim video sadržajima bez reklama, uskoro biti preimenovana u YouTube Premium, piše Bug.

Sve njene usluge ostaće iste kao i do sada, ali će pretplatnici na taj servis dobiti pretplatu na YouTube Music u istom paketu. On će, međutim, umesto 9,99 koštati 11,99 dolara mesečno, za nove pretplatnike.

Svi postojeći korisnici usluge YouTube Red zadržaće prednosti niže cene još neko vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: