Novi adut HTC-a oduševiće sve korisnike kriptovaluta

HTC razvija novi Android uređaj koga će pokretati tehnologija blokčejna. Exodus, kako će se zvati, imaće univerzalni "novčanik" i ugrađenu sigurnosnu hardversku enklavu, kako bi podržao kriptovalute i decentralizovane aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

08:25

Novi adut HTC-a oduševiće sve korisnike kriptovaluta
GettyImages / Ilustracija

HTC je pozvao i Fila Čena, autora konzole za virtualnu realnost HTC Vive, koji će biti odgovoran za sve inicijative vezane uz blokčejnove i kriptovalute u toj kompaniji, uključujući i razvoj Exodusa.

Ta kompanija želi da stvori blokčejn mrežu sa svim Exodus telefonima, koji će podržavati razmenu kriptovaluta među korisnicima uređaja.

"Veoma nam je drago što ćemo putem Exodusa podržavati protokole poput Bitcoina, Lightning Networksa, Ethereuma, Dfinityja i mnogih drugih", rekao je Čen komentarišući integraciju blokčejn aplikacija u hardver uređaja.

"Jednog dana želimo da podržavamo ceo ekosistem blokčejna, a tokom sledećih nekoliko meseci predstavićemo veliki broj novih uzbudljivih partnerstava."

HTC toliko veruje u kriptovalute da je spreman da ih koristi kao legitimnu metodu kupovine samog uređaja, iako u ovom trenutku još nije objavio koliko će on koštati. Naravno, HTC nije prva kompanija koja se setila da napravi blokčejn telefon. Isto je uradio Sirin Labs predstavivši smartfon od 1.000 dolara, koga bi trebalo da vidimo u oktobru ove godine.

Pitanje je, međutim, koliko ti skupi gedžeti mogu da ponude u smislu poboljšanja samog iskustva rada sa kriptovalutama, u poređenju sa ostalim "običnim" pametnim telefonima.

Smartfoni sa blokčejnom napravljeni su da bi mogli da ponude veću bezbednost i bolje korisničko iskustvo integracijom "cold walleta" u sam telefon, kao i omogućavanjem direktne razmene kriptovaluta sa drugim korisnicima telefonske mreže bez naknade za rudarenje, piše Tportal.

Sve to se, međutim, može integrisati u prosečan smartfon pomoću softvera, dok trgovanje Bitcoinima i drugim kriptovalutama svejedno uzima određeni procenat zbog rudarenja, bez obzira na to da li koristite blokčejn ili običan smartfon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: